Soppa365
Kyssäkaali <3 kookos! Ihanan pehmeä kasviscurry sopii yhteen korianterilla maustetun riisin kanssa.
Kyssäkaali <3 kookos! Ihanan pehmeä kasviscurry sopii yhteen korianterilla maustetun riisin kanssa.

Kyssäkaali eli kaalirapi unohtuu suotta kaupan hyllylle. Nappaa se kärryysi, kyssiksestä kokkaaminen on nimittäin helpompaa kuin uskotkaan.

Onko se kaali vai lanttu? Kyssäkaali on yksi niistä kasviksista, jotka on helppo ohittaa marketissa. On yksinkertaisempaa jättää kaali hyllyyn kuin miettiä, mitä ihmettä sillä tai siitä voi tehdä.

Maultaan kyssäkaali on mieto ja rakenteeltaan sekä rapea että mehevä. Maku muistuttaa kevätkaalia, parsanvartta ja lanttua, mutta mukana on myös hieman retiisistä tuttua ytyä.

Voit käyttää kyssistä juuresten tapaan. Se sopii sosekeittoon ja toimii yllättävän hyvin myös raakana, kun leikkaa kaalin lehdenohuiksi lastuiksi ja valelee hyvällä oliiviöljyllä ja sitruunamehutilkalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Intialaisessa keittiössä kyssäkaali on tuttu juttu. Oheinen ohje kannattaa siis ehdottomasti ottaa kokeiluun. Mehevän kyssäkaalicurryn salaisuutena on itse tehty masala-tahna, jossa maistuvat kookos, chili ja kurkuma. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kyssäkaalicurry

4 annosta

40 min

4 kyssäkaalia

5 dl vettä

5 currylehteä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria myllystä

1 tl kurkumaa

1 tl suolaa

2 dl paksua maustamatonta jogurttia

Kookosmasala

1 vihreä chili

3 cm:n pala inkivääriä

1 dl kookoshiutaleita

1 dl kookoskermaa

1 rkl riisijauhoja

2 tl juustokuminaa

½ tl jauhettua kurkumaa

  1. Tee ensin kookosmasala. Paloittele chili muutamaan osaan. Poista siemenet halutessasi. Kuori ja hienonna inkivääri. Soseuta kaikki masalan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi, karkeaksi tahnaksi.
  2. Kuori ja paloittele kyssäkaalit suupaloiksi. Laita vesi, kyssäkaalit, currylehdet ja mausteet kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes vesi haihtuu ja kyssäkaali on pehmeää.
  3. Sekoita jogurtti curryyn ja keitä 2–3 minuuttia. Sekoita kookosmasala joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa curry korianterilla maustetun riisin kanssa.

Resepti: Anu Brask, Glorian ruoka & viini

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla