Muhjaantuneet banaanit uppoavat ihanaan banaanileipään. Kuva: Panu Pälviä
Muhjaantuneet banaanit uppoavat ihanaan banaanileipään. Kuva: Panu Pälviä

Pelastetaan muhjaantuneet banaanit!

Tummiksi pilkuttuneita banaaneita menee hävikkiin hurjat määrät etenkin kaupoissa. Kotioloissa mustunutta banaania ei kannata heittää roskiin. Sen voi myös kuoria ja pakastaa viipaleina. Pakastetut banaaniviipaleet toimivat hyvin esimerkiksi smoothieissa. Tai sitten pehmeistä banaaneista voi leipoa myös tätä mehevää banaanileipää! 

 

Banaanileipä

Valmistusaika 30 min + paisto 45 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 banaania

100 g voita

5 dl jauhoja

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa, kanelia tai piparkakkumaustetta

½ tl ruokasoodaa

½ tl leivinjauhetta

2 munaa

1 ½ dl muscavado- tai fariinisokeria

1 ½ dl piimää,

Kermaviiliä tai jugurttia

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele leipävuoka.

2. Pilko banaanit siivuiksi. Kuumenna voi kattilassa ja anna sen paahtua, kunnes poreilu loppuu. Lisää banaanit ja kuumenna sekoitellen, kunnes banaanit ovat sosetta.

3. Sekoita jauho, suola, kardemumma ja kohotusaineet keskenään.

4. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.

5. Lisää vaahdon joukkoon banaanisosetta, jauhoseosta ja piimää pikkuhiljaa nuolijalla sekoittaen. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla