Kukkakaalista ja ananaksesta tehty lisuke sopii erityisen ihanasti kanaruokien seuraksi.
Kukkakaalista ja ananaksesta tehty lisuke sopii erityisen ihanasti kanaruokien seuraksi.
Viismausteella silatut kasvikset ovat loistava lisuke lähes mille tahansa ruualle.
Viismausteella silatut kasvikset ovat loistava lisuke lähes mille tahansa ruualle.
Sitruunalla maustetut kirkkaanvihreät kaalit maistuvat kalan kanssa.
Sitruunalla maustetut kirkkaanvihreät kaalit maistuvat kalan kanssa.

Trendikkäät kasvislisukkeet tehdään ruusukaalista, kukkakaalista ja juureksista!

Uudet kasvislisukkeet ovat aina tervetulleita. Talvella perinteinen tomaatti-kurkku-lehtisalaattiyhdistelmä on valju valinta ja kuormittaa kaiken lisäksi ilmastoa. Ilahduttavan raikkaat kasvislisukkeet kannattaakin tehdä mieluummin juureksista, kaaleista ja palkokasveista.

Näissä lisukkeissa ei ole mielikuvitusta eikä mausteita säästelty!

Paahdettua kukkakaalia ja ananasta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

20 min + uunissa 40 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 pientä kukkakaalia

½ ananas

2 rkl öljyä

1 tl fenkolinsiemeniä

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

½ dl mantelilastuja

1 prk kikherneitä (400 g)

kastike

1 tl kurkumaa

1 tl currya

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl ruokakermaa

2 tl raastettua inkivääriä

1 rkl mangochutneyta

1 tl suolaa

viimeistelyyn

1 punainen chilipalko

tuoretta korianteria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Huuhtele ja pilko kukkakaalit isoiksi nupuiksi. Höyrytä nuppuja noin 7 minuuttia vähässä vedessä. Valuta hyvin ja levitä leivinpaperille uunipellille.

3. Kuori ja pilko ananas isoiksi paloiksi. Lisää palat uunipellille. Pirskota pintaan öljy. Mausta fenkolinsiemenillä, suolalla ja pippurilla ja kääntele sekaisin. Paahda uunissa 30 minuuttia. Nosta uunista pois ja kääntele. Lisää mantelilastut ja valutetut kikherneet ja anna paahtua vielä 10 minuuttia.

4. Paahda tällä välin kurkumaa ja currya matalalla lämmöllä kuivassa paistinpannussa parin minuutin ajan. Lisää jogurtti, ruokakerma, inkivääri, mangochutney ja suola. Kuumenna nopeasti.

5. Siirrä kukkakaali-ananasseos tarjoiluvadille. Valuta jogurttikastike joukkoon. Ripottele pinnalle hienonnettua chiliä ja korianteria.

Uunivihannekset viismausteella

4 annosta

15 min + 20 min uunissa

viismauste

1 tähtianis

1 tl jauhettua kanelia

1 tl fenkolinsiemeniä

5 kokonaista neilikkaa

1/2 tl jauhettua inkivääriä

vihannekset

1 pieni palsternakka

2 porkkanaa

1/2 purjo

1 suippopaprika

1 rasia siitakesieniä

2 rkl rypsiöljyä

1/2 kiinankaali

1 tl seesamiöljyä

1 rkl osterikastiketta

viimeistelyyn

pari kourallista babypinaatin lehtiä

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Jauha viismausteen ainekset hienoksi morttelissa.

3. Kuori ja leikkaa palsternakka ja porkkana ohuiksi tikuiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Huuhtele ja suikaloi purjo ja suippopaprika ja lisää pellille. Puhdista sienet. Pyörittele kasvikset ja sienet öljyssä ja viismausteessa ja laita uuniin paistumaan 15 minuutiksi.

4. Suikaloi kiinankaali. Lisää uunipellille ja anna kypsyä uunissa vielä 5 minuuttia. Mausta ennen tarjoilua seesamiöljyllä ja osterikastikkeella ja pyöräytä joukkoon babypinaatin lehdet.

Sitruunaiset ruusu- ja parsakaalit

4 annosta

20 min

kastike

1 sitruunan mehu ja kuori

1 dl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

kaalit ja leivänmurut

1 siivu vaaleaa leipää

1 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

400 g ruusukaaleja

2 parsakaalia

suolaa kaalien keitinveteen

1 ruukku lehtipersiljaa

½ dl suolapähkinöitä

1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään.

2. Murustele leipäsiivu ja paista murusia hetki öljyssä kuumalla pannulla murskatun valkosipulin kanssa.

3. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat pois. Puolita isoimmat. Huuhtele myös parsakaalit ja irrota kukinnot varresta. Kypsennä kaalit laakeassa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 5 minuuttia. Kaalit saavat jäädä rapsakoiksi.

4. Yhdistä kaalit ja kastike kulhossa. Hienonna sekaan lehtipersilja. Ripottele pintaan suolapähkinöitä ja valkosipulileivänmuruja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla