Pannarikakusta ei puutu mitään. Kuva: Anna Huovinen
Pannarikakusta ei puutu mitään. Kuva: Anna Huovinen

Veikeä kakku syntyy paistamalla suklaapannareita. Väliin mahtuu kaikkea, mitä äiti rakastaa: marjoja, lemon curdia ja sopivasti kermavaahtoa. 

Tämä yllätys on helppo valmistaa lasten kanssa. Mehevin pannarikakku syntyy, kun pannarit paistaa aamulla.

Taikinan voi tehdä turpoamaan jo edellisenä iltana. Toki aamullakin ehtii, sillä taikinalle riittää puolen tunnin turvotus.

Kokoaminen on hauskaa. Täytteitä saa olla runsaasti – esimerkiksi marjoja, hilloa, karkkia, suklaalevitettä. Jos yllätys tarjoillaan kahvin kanssa aamupalaksi sänkyyn, pannareista kannattaa koota annokset, niin äidin on helpompi lusikoida herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suklaapannarit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tunti

2 kananmunaa

4 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa

2 rkl + 4 rkl juoksevaa margariinia

Täytteet

marjoja, hedelmiä, kermavaahtoa ja suklaakastiketta

  1. Riko munat kulhoon ja vispaa hetki. Sekoita joukkoon maito ja kuivat aineet. Lisää taikinaan 2 rkl margariinia ja anna turvota jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Sulata ½–1 rkl margariinia paistinpannulla. Valuta pannulle 2–3 halkaisijaltaan noin 15 cm:n pannukakkua pannun koosta riippuen. Paista vain muutama pannukakku kerrallaan – näin ne on helpompi kääntää. Paista pannukakkuja 2–4 minuuttia ja käännä ne heti kun mahdollista. Paista myös toiselta puolelta 2–4 minuuttia. Toista, kunnes koko taikina on paistettu.
  3. Kasaa letut torniksi ja laita väliin erilaisia täytteitä tai tarjoile yksitellen mieleistesi makeiden lisukkeiden kanssa

Ohje: Anu Brask

Sisältö jatkuu mainoksen alla