Tämä vegaaninen perunasalaatti maistuu sekä vegemakkaran että tavallisen lenkin kanssa, tai vaikka sellaisenaan. Myös reseptin cashewkastike toimii sinapin vaihtarina.
Tämä vegaaninen perunasalaatti maistuu sekä vegemakkaran että tavallisen lenkin kanssa, tai vaikka sellaisenaan. Myös reseptin cashewkastike toimii sinapin vaihtarina.

Sinappi ja ketsuppi eivät petä koskaan, mutta makkara ansaitsee uusiakin kavereita. Kokeile vaikka tätä herkullista perunasalaattia. Sopii myös vegaanille!

Vegaaninen perunasalaatti

4 annosta, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

  • 500 g uusia perunoita
  • 1 punainen paprika
  • 1 ps retiisejä
  • 1 punasipuli
  • 2 sellerin vartta
  • ¼ ruukkua persiljaa

Cashewkastike:

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
  • 1 rkl sinappia
  • 4 tl vaahterasiirappia
  • 1 rkl kuivattua tai 2 rkl tuoretta tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  1. Laita cashewpähkinät kuumaan veteen pehmenemään tunniksi. Valuta.
  2. Harjaa ja keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja puolita pienimmät ja leikkaa suurimmat neljään osaan.  Paloittele paprika ja retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna selleri ja persilja.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Lisää vettä ja suolaa.
  4. Kääntele kastike perunoiden ja kasvisten joukkoon. Tarjoa kylmänä tai huoneenlämpöisenä grillatun (kasvis)makkaran kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla