Joulun uusi torttuhitti on tässä! Kuva: Mikko Hannula
Joulun uusi torttuhitti on tässä! Kuva: Mikko Hannula

Torttutaikina on kiireisen leipurin paras kaveri ja siitä valmistuu tämän joulun ihmetorttu.

Tänä vuonna joulutortuista on jo nähty monta kaunista versiota. Jouluklassikko sai uuden muodon, kun Kati Sattaskangas esitteli tyylikkään lumihiutaletorttunsa sosiaalisessa mediassa.

Torttujen kunniamarssi jatkui, kun Me Naisten lukijat innostuivat lähettämään kuviaan upeista leivonnaisistaan.

Sen jälkeen Me Naisten ruokatoimittaja Riikka Väliahde esitteli täysin uuden muodon: kierretortun. Tätä on pakko kokeilla!

 

Näin teet tämän joulun ihmetortun itse

  • 10 torttua
  • Valmistusaika 20 minuuttia + paisto 15 minuuttia

Ainekset:

  • 5 torttutaikinalevyä
  • 1 prk luumuhilloa
  • 1 muna

Valmista näin:

  1. Leikkaa sulatetut torttutaikinalevyt puoliksi.
  2. Levitä ohut kerros luumuhilloa tai muuta täytettä jokaiselle levylle.
    Jätä oikeaan reunaan ½ senttiä tyhjää tilaa.
  3. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi vasemmalta oikealle.
  4. Leikkaa rulla halki saksilla tai terävällä veitsellä. Älä leikkaa ihan loppuun asti vaan jätä ylhäältä vähän kiinni.
  5. Kierrä rullan puoliskot kaksi kertaa toistensa ympäri. Nipistä lopusta tiukasti kiinni.
  6. Voitele ja paista 10–15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

PS: Älä paista torttuja liikaa. Kun torttu on juuri ja juuri kypsä, se on mehevä eikä kuiva ja mureneva.