Soppa365
Mehevää suklaakakkua piristävät pehmeät päärynänpuolikkaat. Kuva: Lasse Lecklin
Mehevää suklaakakkua piristävät pehmeät päärynänpuolikkaat. Kuva: Lasse Lecklin

Tästä ei enää suklaakakku parane! Ihanalla päärynä-suklaaunelmalla kelpaa herkutella tammikuun parhaana päivänä, suklaakakkupäivänä.

Huomenna 27.1. on ehdottomasti tammikuun, ellei koko vuoden paras päivä: tämän lauantain saa nimittäin juhlia suklaakakkupäivän merkeissä! Nyt jos koskaan sopii kantaa kasoittain suklaata kotiin, kietoa essu päälle ja syödä itse tehtyä jälkkäriä koko ilta ilman huonoa omaatuntoa.

Days of the Year -sivuston mukaan suklaakakkupäivää todella juhlitaan simppelisti: mitä useampaa suklaakakkua ehtii päivän aikana syödä, sen parempi! Suklaakakkupäivän ainut tarkoitus on nauttia, joten herkkulakot ja dieetit voi säästää jollekin toiselle kerralle.

Jos suklaakakkupäivälle haluaa leipoa takuuvarmasti maistuvan herkun, kannattaa kokeilla tätä Me Naisten ja Soppa 365:n reseptiä:

Päärynä-suklaakakku

8–10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 20 min + paisto 50 min

Ainekset

350 g tummaa suklaata

125 g voita

2½ dl muscovado-sokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 dl mantelijauhoja

2 rkl maitoa

5 munaa

3 päärynää

Voiteluun

voita

mantelijauhoja

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele pyöreä vuoka voilla ja jauhota mantelijauholla. Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään kulhoon. Kuutioi voi kulhoon. Sulata mikrossa lyhyissä erissä sekoittaen välillä.
  2. Mittaa suklaa-voiseoksen joukkoon sokeri, vehnäjauho, mantelijauho ja maito. Sekoita voimakkaasti.
  3. Lisää munat yksitellen sekoittaen reippaasti. Kaada taikina vuokaan.
  4. Kuori päärynät ja puolita ne. Kaavi lusikalla siemenet ja muut kovat osat pois. Asettele vuokaan taikinan päälle. Paista uunissa 50 minuuttia, eli kunnes kakku on hyytynyt juuri ja juuri.
  5. Anna jäähtyä ja levätä jääkapissa ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella tarjoilua varten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla