Tämän kastikkeen haluat hörppiä suoraan padasta!
Tämän kastikkeen haluat hörppiä suoraan padasta!

Pääset filippiinokeittiön tunnelmaan hauduttamalla possun kasslerista huippumehevän padan.

Trendikäs Filippiinit ei ole vielä yhtä tunnettu kuin Thaimaa tai Vietnam – mutta odotapa vain!  Keittiö on sekoitus kansallisia piirteitä, latinoperinteitä ja amerikkalaista pikaruokaa. Parasta ovat kuitenkin kotikeittiössä rakkaudella haudutetut padat.

Filippiinien epävirallinen kansallisruoka on Adobo, mikä on soijassa ja etikassa karamellisoitua, yltäkylläisesti mustapippurilla ja valkosipulilla maustettua possua tai kanaa. Etikkaa käytetään filippiiniläisessä keittiössä runsaasti ja mikäpä mureuttaisikaan pitkään padassa hautuvia lihoja yhtä pehmeäksi kuin etikka? Ilahduttavaa on, että täkäläiset lähikaupan perusetikat ajavat hyvin asiansa, eikä raaka-aineiden perässä tarvitse juosta ympäri kaupunkia. Possu-adobo onnistuu hyvin sekä porsaan niskasta että kyljestä.

Adobon lisukkeeksi riittävät raikkaat seesamikurkut sekä riisi. Jos tavallinen riisi tympii, korvaa noin 1/3 riisin keitinvedestä kookosmaidolla tai kookoskermalla. Kookosriisi maistuu possupadan kanssa ihanan kermaiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Possu-ananas-adobo

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 3 tuntia

800 g kassleria

1 rkl kookosöljyä

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

8 valkosipulinkynttä

3 laakerinlehteä

½ dl omenaviinietikkaa

1 dl soijakastiketta

½ dl hunajaa

10 mustapippuria

1/2 tl rouhittua valkopippuria

Lisäksi

2 tlk ananaspaloja (mehussa)

tilkka (kookos)öljyä

  1. Leikkaa liha noin 3 * 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuumenna öljyt padassa. Ruskista liha kahdessa tai kolmessa erässä joka puolelta padassa.
  3. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Siirrä liha sivuun ja kuullota sipuleita ja laakerinlehtiä padassa muutaman minuutin ajan.
  4. Siirrä liha takaisin pataan. Lisää myös etikka, soijakastike, hunaja ja pippurit. Valuta ananakset ja kaada tölkkien mehut pataan, säästä ananakset myöhemmäksi. Kiehauta.
  5. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta noin 2 1/2 tuntia.
  6. Kuivaa ananaspalat.  Kuumenna tilkka (kookos)öljyä paistinpannulla ja lisää ananaspalat. Paista ananaspaloja sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää lihapataan ja jatka hauduttamista noin 30 minuuttia, kunnes liha on kunnolla mureaa.
  7. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Käyty maassa ja kokeiltu on

Joutuu kyllä odottamaan. Valitettavasti filippiiniläinen ruoka ei ole mikään makunautinto noissa aasialaisissa ruokakultuureissa. Perusriisimättöä ilman mitään makua. Liha on lihaa. Kaikki liemet ja kastikkeet yllättävän mauttomia kattilaruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla