Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Aasiassa yleinen congee-riisipuuro saa usein ­sekaansa kalaa, lihaa tai muita meidän puuroissamme vieroksuttuja aineksia.

1. Kuumenna seesami­öljy kattilassa. Lisää ­inkivääri ja paista sitä noin ­minuutti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada kuuma vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja jatka keittämistä, kunnes ­vedestä ja riisistä muodostuu puuro (noin 20 minuuttia). ­Sekoita vähän väliä.

2. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla, jotta ne saavat hiukan väriä. Valuta liemi simpukoista. Leikkaa simpukat noin sentin kuutioiksi ja lisää ne puuroon. Kuumenna, kunnes simpukat lämpenevät.

3. Jaa puuro lautasille, riko muna kuhunkin annokseen. ­Ripottele seesaminsiemenet ja sipuli annosten pinnalle. Tarjoa heti soija­kastikkeen kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1
l
keitettyä (puuro)riisiä
2
l
kuumaa vettä
1
kpl
kalaliemikuutio

Pinnalle

1
rkl
seesamin­siemeniä
1
ras
(200/120 g) simpukoita ­(säilyke)
4
kpl
kananmunia
2
rkl
hienonnettua ruoho- tai ­kevätsipulia

Tarjoiluun

soijakastiketta