Yksinkertaisimmillaan pannarit syntyvät yhdestä banaanista ja kahdesta munasta. Helppoa ja nopeaa!
Yksinkertaisimmillaan pannarit syntyvät yhdestä banaanista ja kahdesta munasta. Helppoa ja nopeaa!

Herkkuaamiainen syntyy helposti.

1. Kuori banaani, taita se muutamaan osaan ja laita teho- tai sauva­sekoittimen kulhoon. Riko munat joukkoon ja lisää loput ainekset. Soseuta tasaiseksi ja taikina­maiseksi.

2. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä. Lorauta pannulle öljyä. Paista yksi tai kaksi pannukakkua kerrallaan riippuen pannun koosta. Valuta taikinaa yhteen kohtaan ja anna sen levitä noin 5–10 sentin kokoiseksi pannariksi. Paista ensimmäiseltä puolelta noin 3 minuuttia ja toiselta noin minuutti.

Kookosvaahto syntyy purkillisesta tavallista, jääkaappikylmää kookosmaitoa ja teelusikallisesta vaniljasokeria. (Voit tarvittaessa laittaa purkin tunniksi pakkaseen.) Kaada purkista kirkas liemi pois ja lusikoi paksu valkoinen osa kulhoon. Vaahdota ja mausta sokerilla.

Lue lisää:

Trendikäs banaanilettu syntyy ilman jauhoja

Nämä ihanat, helpot herkut valmistuvat ilman sokeria

Herkuttele tänään: mehevissä letuissa maistuvat jogurtti ja omena

Resepti

Jauhottomat pähkinäsuklaapannarit 2 annosta (noin 6 pientä pannukakkua) Valmistusaika 15 min Paistamiseen Tarjoiluun

1
banaani
2
munaa
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta (makeuttamaton)
suolaa
2
tl
hunajaa tai sokeria
2
rkl
öljyä
kookosvaahtoa (katso ohje alta)
vaahterasiirappia tai hunajaa

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.