Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Kevyet salaattirullat (170 kcal/annos) ovat näppärä eväs 5:2-dieetin paastopäivänä.

1. Huuhdo linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

2. Raasta porkkana ja silppua korianteri. Sekoita kypsät linssit ja kasvikset.

3. Jaa seos 4–5 osaan ja kääri salaatinlehtien­ sisään rullaksi.

4. Tee sitruunamehusta, chilistä  ja soijasta dippi, johon voit kastaa rullat syödessäsi.

Katso myös muut 5:2-dieetin herkulliset reseptit:

Punajuurikeitto

Kesäkurpitsa-seitirullia tomaattikastikkeessa

Höyrytetty vadelmasalaatti

Kukkakaalia, bloileria ja tsatsikia

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

linssejä
150
g
(2kpl) porkkanaa
1
dl
korianterin- tai lehtipersiljan lehtiä
suolaa
pippuria
5
kpl
isoa salaatinlehteä
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
soijakastiketta
ripaus chiliä
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.
Rouhi pähkinää puuroannoksen päälle. Kuva: Panu Pälviä

Jos haluat puurosta erityisen pehmeän, liota hiutaleita vedessä yön yli.

Chai-puuro ja karamellihedelmät

4 annosta

Valmistusaika 20 min

8 dl vettä

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

½ tl kardemummaa

1/4 tl neilikkaa

1 dl mustaa teetä

2 dl maitoa

Karamellihedelmät

2 banaania tai päärynää

1 rkl voita

1 tl kanelia

2 rkl vaahterasiirappia

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.
  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.
  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.