Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä pätkäpaaston reseptissä on 250 kaloria.

1. Pilko sipuli, valkosipuli ja sellerinvarsi. Kuullota matalalla lämmöllä kattilassa 5 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja sen haihduttua tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä kastike porisemaan pienelle lämmölle.

2. Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa 3–5 siivua. Ripottele suolaa päälle.

3. Hienonna sei pieneksi  ja sekoita kulhossa joukkoon kaprikset.

4. Asettele seiseos kurpitsoille ja rullaa ne. Laita rullat tiivisti pieneen vuokaan ja nostele tomaattikastike mukaan.

5. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

Vinkki! Kesäkurpitsan sijaan rulliin voi käyttää munakoisoa.

Katso myös muut 5:2-dieetin herkulliset reseptit:

Höyrytetty vadelmasalaatti

Kukkakaalia, bloileria ja tsatsikia

Höyrytetty vadelmasalaatti

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

1
kpl
kesäkurpitsa
100
g
seitiä
1
rkl
kapriksia
tomaattimurskaa
sipuli
1
kpl
valkosipulinkynsi
sellerin varsi
1
rkl
punaviinietikka
suolaa ja pippuria maun mukaan
1
dl
rucolaa
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.
Rouhi pähkinää puuroannoksen päälle. Kuva: Panu Pälviä

Jos haluat puurosta erityisen pehmeän, liota hiutaleita vedessä yön yli.

Chai-puuro ja karamellihedelmät

4 annosta

Valmistusaika 20 min

8 dl vettä

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

½ tl kardemummaa

1/4 tl neilikkaa

1 dl mustaa teetä

2 dl maitoa

Karamellihedelmät

2 banaania tai päärynää

1 rkl voita

1 tl kanelia

2 rkl vaahterasiirappia

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.
  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.
  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.