Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä pätkäpaaston reseptissä on 250 kaloria.

1. Pilko sipuli, valkosipuli ja sellerinvarsi. Kuullota matalalla lämmöllä kattilassa 5 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja sen haihduttua tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä kastike porisemaan pienelle lämmölle.

2. Leikkaa kesäkurpitsasta pituussuunnassa 3–5 siivua. Ripottele suolaa päälle.

3. Hienonna sei pieneksi  ja sekoita kulhossa joukkoon kaprikset.

4. Asettele seiseos kurpitsoille ja rullaa ne. Laita rullat tiivisti pieneen vuokaan ja nostele tomaattikastike mukaan.

5. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

Vinkki! Kesäkurpitsan sijaan rulliin voi käyttää munakoisoa.

Katso myös muut 5:2-dieetin herkulliset reseptit:

Höyrytetty vadelmasalaatti

Kukkakaalia, bloileria ja tsatsikia

Höyrytetty vadelmasalaatti

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

1
kpl
kesäkurpitsa
100
g
seitiä
1
rkl
kapriksia
tomaattimurskaa
sipuli
1
kpl
valkosipulinkynsi
sellerin varsi
1
rkl
punaviinietikka
suolaa ja pippuria maun mukaan
1
dl
rucolaa

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!