Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä herkullisessa salaatissa on vain 60 kaloria.

1. Laita vesi kiehumaan höyrytyskattilaan. Pilko retiisit, parsakaalit ja varsiselleri suupaloiksi. Jos vihreät pavut ovat tuoreita, leikkaa molemmista päistä muutama milli pois. Laita vihannekset höyrystymään noin 5 minuutiksi. Nosta lautaselle, pyöräytä oliiviöljyssä ja anna­ jäähtyä.

2. Murskaa vadelmat haarukalla kulhossa ja lisää balsamico.

3. Pese ja kuivaa salaatti. Asettele se vihannesten päälle.

4. Revi kinkku suikaleiksi salaatin päälle ja viimeistele vadelma-balsamico-kastikkeella.

Katso myös toinen 5:2-dieetin herkullinen resepti:

Kukkakaalia, bloileria ja tsatsikia

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

50
g
retiisiä
50
g
parsakaalia
50
g
varsiselleriä
50
g
vihreitä papuja
suolaa
1
tl
oliiviöljyä
50
g
salaatinlehtiä
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
1
rkl
balsamicoa
1
dl
vadelmia

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. 

Mausteiset lättäleivät

4 leipää

Valmistusaika 20 min

Taikina

2 ½ dl vettä

2 tl hunajaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 rkl öljyä

Täyte

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl falafelmausteseosta tai juustokuminaa

  1. Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.