Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä herkullisessa salaatissa on vain 60 kaloria.

1. Laita vesi kiehumaan höyrytyskattilaan. Pilko retiisit, parsakaalit ja varsiselleri suupaloiksi. Jos vihreät pavut ovat tuoreita, leikkaa molemmista päistä muutama milli pois. Laita vihannekset höyrystymään noin 5 minuutiksi. Nosta lautaselle, pyöräytä oliiviöljyssä ja anna­ jäähtyä.

2. Murskaa vadelmat haarukalla kulhossa ja lisää balsamico.

3. Pese ja kuivaa salaatti. Asettele se vihannesten päälle.

4. Revi kinkku suikaleiksi salaatin päälle ja viimeistele vadelma-balsamico-kastikkeella.

Katso myös toinen 5:2-dieetin herkullinen resepti:

Kukkakaalia, bloileria ja tsatsikia

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

50
g
retiisiä
50
g
parsakaalia
50
g
varsiselleriä
50
g
vihreitä papuja
suolaa
1
tl
oliiviöljyä
50
g
salaatinlehtiä
2 siivua ilmakuivattua kinkkua
1
rkl
balsamicoa
1
dl
vadelmia

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!