Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä osaviikkopaaston reseptissä on vain 290 kaloria.

1. Aloita tsatsikista: leikkaa tai raasta kurkku, hienonna joukkoon valkosipuli. Purista raasteesta ylimääräinen neste. Sekoita loput ainekset joukkoon.

2. Keitä tai paista rintafilee. Jos keität, laita kattilaan vettä, suolaa, kokonaisia pippureita, chiliä, valkosipulia ja yrttejä.Keitä 5 minuuttia. Tai paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.

3. Hienonna kukkakaali ja sipuli blenderissä. Laita voi kattilaan ja kuullota kukkakaali-sipulimurskaa noin 7 minuuttia matalalla lämmöllä. Mausta suolalla.

Vinkki: Jos haluat tuhdimmalla annoksen, lisää broileria 100 grammaa.

Lue lisää 5:2-dieetistä:

Näin toimii 5:2-dieetti - kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

120
g
broilerin rintafileetä

Kukkakaalihöystöön

150
g
kukkakaalia
sipuli
2
tl
voita
suolaa

Tsatsikiin

150
g
kurkkua
1
dl
mintunlehtiä
1
dl
jugurttia
suolaa
pippuria
valkosipulinkynsi
Tee suklaakiekkoja jo valmiiksi odottamaan, niin kahvi valmistuu hetkessä! Kuva: Panu Pälviä

Ah kahvi, tuo suomalaisten lempiliemi. Tänä syksynä suklaata ei säästellä, kun kahvihammasta alkaa kolottaa.

Suklaakahvi

4 annosta

Valmistusaika 15 min + jähmettyminen 15 min

50 g tummaa suklaata

6 dl maitoa

4 espressoshottia tai vahvaa suodatinkahvia

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä leivinpaperi tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Piirrä kahvikupin avulla siihen neljä ympyrää. Käännä leivinpaperi ympäri. Levitä suklaa lusikalla ympyröiden sisälle, mutta jätä keskelle neulanpään kokoinen reikä. Anna kovettua jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Laita kahvi keittymään. Mittaa maito kattilaan. Lämmitä se kiehuvaksi. Vaahdota maitoa sauvasekoittimella. Kaada kahvi tarjoillessasi suklaan läpi.
  3. Jaa maito kuppeihin. Nosta suklaat kuppien päälle.
Rouhi pähkinää puuroannoksen päälle. Kuva: Panu Pälviä

Jos haluat puurosta erityisen pehmeän, liota hiutaleita vedessä yön yli.

Chai-puuro ja karamellihedelmät

4 annosta

Valmistusaika 20 min

8 dl vettä

4 dl isoja kaurahiutaleita

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 tl suolaa

½ tl kardemummaa

1/4 tl neilikkaa

1 dl mustaa teetä

2 dl maitoa

Karamellihedelmät

2 banaania tai päärynää

1 rkl voita

1 tl kanelia

2 rkl vaahterasiirappia

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.
  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.
  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.