Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä osaviikkopaaston reseptissä on vain 290 kaloria.

1. Aloita tsatsikista: leikkaa tai raasta kurkku, hienonna joukkoon valkosipuli. Purista raasteesta ylimääräinen neste. Sekoita loput ainekset joukkoon.

2. Keitä tai paista rintafilee. Jos keität, laita kattilaan vettä, suolaa, kokonaisia pippureita, chiliä, valkosipulia ja yrttejä.Keitä 5 minuuttia. Tai paista uunissa 175 asteessa 25 minuuttia.

3. Hienonna kukkakaali ja sipuli blenderissä. Laita voi kattilaan ja kuullota kukkakaali-sipulimurskaa noin 7 minuuttia matalalla lämmöllä. Mausta suolalla.

Vinkki: Jos haluat tuhdimmalla annoksen, lisää broileria 100 grammaa.

Lue lisää 5:2-dieetistä:

Näin toimii 5:2-dieetti - kaksi naista kokeili villitystä kuukauden

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

120
g
broilerin rintafileetä

Kukkakaalihöystöön

150
g
kukkakaalia
sipuli
2
tl
voita
suolaa

Tsatsikiin

150
g
kurkkua
1
dl
mintunlehtiä
1
dl
jugurttia
suolaa
pippuria
valkosipulinkynsi

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!