Munanvalkuainen tekee basilika-sourista pehmeän.
Munanvalkuainen tekee basilika-sourista pehmeän.

Cocktail-villitys on levinnyt koteihin. Liity mukaan ja pane sheikkeri heilumaan!

Basilika-sour

1 lasillinen

1 tl tomusokeria
4 cl giniä
2 cl limetin mehua
½ kananmunanvalkuaista
6 basilikanlehteä
jäitä

1. Mittaa sokeri, gini, limetin mehu, valkuainen, basilikanlehdet ja jäät cocktailravistimeen tai kannelliseen lasitölkkiin. Ravista voimakkaasti.

2. Kaada juoma lasiin (siivilän läpi). Lisää jäitä ja koristele basilikanlehdillä.

Moskovan muuli

1 lasillinen

4 cl vodkaa
½ limetin mehu
1 dl inkivääriolutta
jäitä
2 limetin viipaletta koristeluun

1. Täytä korkea lasi jäillä.

2. Lisää vodka ja mehu, sekoita.

3. Kaada inkivääriolut lasiin ja sekoita. Koristele juoma limetin viipaleilla.

Viskisour

1 lasillinen

4 cl amerikkalaista viskiä
2 cl sitruunan mehua
2 tl tomusokeria
jäitä
sitruunan viipale koristeluun

1. Mittaa ainekset jääpaloilla täytettyyn ravistimeen.

2. Ravista voimakkaasti ja kaada pieneen cocktail-lasiin.

3. Koristele juoma sitruunan viipaleella. Tarjoa heti.