Helteillä kokataan helpoimman kautta, jotta auringonpalvontaankin jää aikaa.

Vadelma-vuohenjuustopasta

4 annosta

valmistusaika 20 min

400 g pastaa

150 g vadelmia

4 rkl balsamicosiirappia

4 rkl oliiviöljyä

4 vuohenjuustokiekkoa

1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Mittaa pieneen kulhoon vadelmat, balsamico ja oliiviöljy. Murskaa vadelmia kevyesti haarukalla.

2. Saksi leivinpaperista 8 vuohenjuustokiekon kokoista neliönmuotoista palaa. Kiinnitä jokaisen kiekon molemmille leikkuupinnoille pala paperia kevyesti painaen. Kuumenna pannu keskilämmöllä. Paista juustokiekot molemmin puolin paperin kanssa.

3. Keitä pasta. Valuta kypsä pasta ja sekoita vadelma-balsamico-kastikke. Jaa lautasille. Irrota vuohenjuustokiekot papereista ja nosta annosten päälle.

Makkarapasta

4 annosta

valmistusaika 30 min

2 grillimakkaraa

1 ruukku lehtipersiljaa

400 g pastaa

1 rkl kokojyvä-

dijonsinappia

1 prk ranskankermaa

1. Leikkaa makkarat ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja.

2. Laita pastalle iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kuumenna pannu ja paista makkarasiivut keskilämmöllä rapeiksi molemmin puolin. Keitä pasta.

3. Valuta pasta ja nosta se pannulle. Lisää sinappi ja ranskankerma. Sekoita joukkoon lehtipersilja.

Tulinen tonnikalapasta

4 annosta

valmistusaika 30 min

400 g kirsikkatomaatteja

1 punainen chili

400 g pastaa

2 prk tonnikalaa öljyssä

½ ruukkua oreganoa

1. Kuumenna grilli tai paistinpannu. Paahda kirsikkatomaatteihin ja chiliin grilliraidat. Kokoa tomaatit sauvasekoittimen kulhoon. Irrota chilistä kanta ja ohut kuori ja lisää tomaattien joukkoon. Soseuta.

2. Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna oregano. Keitä pasta. Kumoa pasta siivilään. Kaada kattilan pohjalle tonnikala öljyineen sekä tomaattikastike ja oreganosilppu. Kumoa pasta takaisin kattilaan ja sekoita.