Kahden raaka-aineen Nutella-kakku ei ole syyttä somehitti. Kuva: Sanoma-arkisto / Laura Kaapro
Kahden raaka-aineen Nutella-kakku ei ole syyttä somehitti. Kuva: Sanoma-arkisto / Laura Kaapro

Ihana jälkiruoka syntyy myös ilman näpertelyä. Miltä kuulostaisi kahden raaka-aineen suklaakakku, sitruuna-jogurttikakku tai puolukka-kinuskikakku?

1. Kahden raaka-aineen suklaakakku

Tähän luultavasti maailman helpoimpaan suklaakakkuun tarvitset vain Nutella-suklaalevitettä ja kananmunia. Uskomatonta, mutta totta!

2. Kolmen raaka-aineen suklaakakku

Bloggaaja Virpi Mikkosen suosikkikakku makeutetaan taateleilla. Kylkeen voi valmistaa Mikkosen suklaamoussen kookosmaidosta. Kakun voi tarjota myös vaikka kookoskermavaahdon, tuoreiden marjojen ja banaanisiivujen kera.

3. New Yorkin juustokakku

Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Klassinen juustokakku paistetaan uunissa ja saa raikkautta sitruunasta.

4. Kolmen raaka-aineen juustokakku

Youtuben villinnyt juustokakku syntyy kananmunista, suklaasta ja tuorejuustosta.

5. Mango-juustokakku

Tässä juustokakussa on keksipohja ja kaunis kuorrutus mangososeesta.

6. Mustikkajuustokakkudippi

Todellinen pikajälkkäri syntyy, kun sulatat mustikoita mikrossa, lisäät joukkoon tuorejuustoa ja asettelet viereen keksejä, joita dipata seokseen.

7. Sitruuna-jogurttikakku

Raikas kreikkalaisesta jogurtista tehty kakku maistuu ihanalta vadelmien kera.

8. Hedelmäpiirakka

Tuoreilla hedelmillä koristeltu piirakka muropohjalla on raikas ja värikäs tarjottava.

9. Suklaalettukakku

Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lettupinosta syntyy hauska ja superherkullinen kakku, joka koristellaan vadelmilla, suklaakastikkeella sekä vaniljarahkan ja kermavaahdon seoksella.

10. Puolukka-kinuskikakku

Valmiskakkutaikinasta syntyy hetkessä kinuskikakku, jonka raikastavat paksu jogurtti sekä puolukat tai karpalot.

11. Banaani-toffeeherkku banoffee

Voit tehdä banoffeen joko annoksiksi laseihin tai piirakkana. Nopea sokerihiiren unelma!

12. Rikottu pavlova

Kun käytät valmismarenkeja, näyttävä pavlova syntyy hujauksessa. Tämä rikottu pavlova on täydellinen yhdistelmä makeaa ja kirpeää.

Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365
Tässä se nyt on: runeberginpannari! Kuva: Soppa 365

Soppa 365 on keksinyt uuden tavan nauttia klassikkoherkkua.

Pian saa herkutella oikein kunnolla, sillä ensi kuussa vietetään sekä Runebergin päivää että laskiaista. Runebergintortut ovat kestohitti, mutta voi suomenruotsalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin päivää juhlistaa muutenkin kuin tortuilla. Soppa 365 on nimittäin keksinyt, että runebergintortusta tutut maut sopivat vallan mainiosti myös pannariin.

Pannari saa tortun tapaan klassikkoherkun maun tilkasta karvasmanteliöljyä, mutta lisäksi siihen voi murustaa joulusta ylijääneet piparit. Pannarin kruunaavat tietenkin vadelmamarmeladi ja sokerikuorrutus. Katso runeberginpannarin ohje Soppa365.fi:stä

Pannarin lisäksi klassikkoherkusta voi tuunata myös vadelmaisen drinkin:

Runebergindrinkki

ohje: Katja Nordlund

Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund
Vadelmainen runebergindrinkki sopii joko tortun korvikkeeksi tai kaveriksi. Kuva: Katja Nordlund

1 dl kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl vodkaa
1/2–1 tl mantelilikööriä (amaretto)
1 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
koristeeksi piparkakkumuruja

  1. Käytä hiukan sulaneita vadelmia. Älä kaada marjoista irtoavaa mehua pois, vaan käytä myös se juomaan.
  2. Mittaa ainekset tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen kulhoon. Annostele mantelilikööriä makusi mukaan.
  3. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele seos tiheän siivilän läpi, jotta saat juomasta sileää.
  4. Kaada juoma lasiin.
  5. Raasta tai murusta koristeeksi pala piparkakkua.

Jos pannari tai drinkki kuulostavat turhan villeiltä makuusi, perinteisen ohjeen runebergintorttuun löydät tämän jutun alusta:

Me Naiset ja Soppa 365 kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Kasvislasagne on helposti vetinen, mutta tämän herkun ainekset paahdetaan ensin uunissa. Lopputulos on täyteläinen ja juuri sopivan kostea.

ELÄMÄSI PARAS VEGELASAGNE

6 annosta

Valmistusaika 40 min + paisto 50 min

1 pkt lasagnelevyjä

200 g kirsikkatomaatteja

200 g herkkusieniä

2 paprikaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 prk valmiita punaisia linssejä

2 tomaattia

Tomaattikastike

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 dl valkoviiniä

3 tlk tomaattimurskaa

1 ruukku basilikaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Juustokastike

4 dl ruokakermaa

100 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

1 sitruuna

1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.