Nämäkin herkut ovat saattaneet syntyä ruuasta, joka lähikaupassasi heitettiin pois. Kuva: Shutterstock
Nämäkin herkut ovat saattaneet syntyä ruuasta, joka lähikaupassasi heitettiin pois. Kuva: Shutterstock

Ravintolapäivänä voi maistaa vaikka dyykatusta ruuasta tehtyjä herkkuja.

Muurinpohjalettuja, kermaa, marjasosetta, sokeria, vaahterasiirappia, mansikkajäätelöä! Sokeriorgasmi! Ja kaikkein parasta on, että nämä herkut on tehty siitä 10–15 prosentista ruokaa, joka maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen mukaan päätyy Suomessa jätteeksi. Siis siitä, jonka joku on jaksanut dyykata roskiksista.

Neljäntenätoista Ravintolapäivänä dyykkausravintola Onnen tonkijat avaa ovensa toista kertaa. Helsingin Arabianrannasta löytyvässä ravintolassa myydään lettuja, ensimmäisellä kerralla sieltä sai munakkaita. Ravintolan sivujen mukaan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ravintola Onnen tonkijat klo 12–17 osoitteessa Berliininkatu 5, Helsinki.

Kolme muuta tärppiä Ravintolapäivään:

1) Tähtien sota -nörtin viilentävä kahvihetki

Come join the park side! Sukupuoltaan vaihtanut prinsessa Leia orjabikineissä, kylpytakkijediritari ja kumppanit tarjoilevat jääkahvia ja raakanaposteltavaa Karhupuiston puiden alla.

Admiral Snackbar alkaen klo 11 Karhupuistossa Helsingin Kalliossa.

2) Suppaajan unelma oululaisittain

Oululaisessa ravintolassa voi kokeilla suppausta Kuivasjärven aalloilla ja syödä kurpitsaveneitä.

Supway klo 16–18 Oulussa, Alangontie 13.

3) Vaihtoehto dyykatulle: vanhojen kettujen herkulliset letut

Ylä-Savon pitsiletut, paistajina vanhat ketut! Riitan paistamat pitsiletut kermavaahdolla ja hillolla ihan Helsingin keskustasta, Senaatintorin kupeesta.

Ritun pitsiletut klo 11–15 Senaatintorilla Helsingissä, jossain Unioninkadun ja Tuomiokirkon portaiden välillä.

Ravintolapäivä sunnuntaina 17. elokuuta ympäri maailmaa. Kaikki Ravintolapäivän yli 1 600 ravintolaa löydät tapahtuman sivuilta.