Tuorepuuroa purkillinen, kuva Sami Repo.
Tuorepuuroa purkillinen, kuva Sami Repo.

Nyt ravintolapäivän suosikkiruokaa on puuro.

Ensi sunnuntaina 16.2. vietetään jälleen kerran ravintolapäivää. Jo 12. kerran järjestettävässä jokanaisen ravintolatapahtumassa ruokatrendit ovat seuranneet toisiaan. Ensin tuli vege- ja raakaruokaherkut, sitten japanilaiset ja korealaiset raflat. Nyt edellisten lisäksi päätään nostaa kotoisampi herkku: puuro.

Ensimmäisen kerran ravintolapäivää vietettiin vuoden 2011 keväällä. Silloin mukana oli 45 innokasta yhden päivän ravintolan pitäjää. Viime elokuussa ravintoloita oli mukana ennätysmäärä 1683. Jos innostuit, oman ravintolan ehtii ilmoittamaan vielä mukaan osoitteessa www.restaurantday.org. Samasta osoitteesta löydät myös kaikki tarjolla olevat ruokapaikat.

Tsekkaa nämä tämän ravintolapäivän kiinnostavimmat tarjoilut:

1) Laivakoira

Hodareita tarjoillaan hinaajalaivalla ihanassa talvisessa Suomenlinnassa Helsingissä (Kraanalaituri).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2) Puuroa

Villi puurobaari Salossa (Tehdaskatu 2) ja Puuroravintola Johanneksentie 2 Helsingissä tarjoilevat tämän hetken trendikkäintä ruokaa, puuroa.

3) Mirrinpesä

Mirrinpesässä saa silitellä kissoja – ja nauttia huolella trendipeli aeropressillä valmistettua kahvia Helsingin Töölössä (Nousiaistentie 6).

4) Watergate

Muistatko ravintola Midhillin ympärillä velloneen vesikohun, kun ravintola laskutti kraanavedestä 1,5 euroa lasilta? Nyt Watergate tarjoilee Helsingissä (Mäntymäentie 2) samaa herkkua samaan hintaan, mutta lasin sijasta asiakas saa hanavettä koko pullollisen.

5) Perä edellä          

Seinäjokelainen ravintola tulee sinne minne sinä haluat: tästä ravintolasta on nimittäin voinut tilata kokin omaan kotiinsa.

Lue myös:

Ravintoloitsijat vastaavat: Saako ravintolassa kuvata annoksia?

Oletko edari tai poka? Pikaopas ravintolakieleen

Sisältö jatkuu mainoksen alla