Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Torilta ostettu herkku, mansikkaropponen, katoaa hetkessä suuhun. Olisiko marjat kuitenkin pitänyt pestä, jos haluaa välttyä vatsavaivoilta?

Hedelmät kehotetaan aina pesemään ennen syömistä, mutta miten on marjojen laita? Pitäisikö torilta ostetut herkut malttaa huuhtaista?

Tuoreille kotimaisille marjoille ei ole tällaisia ohjeita. Itse en pese torilta ostettuja marjoja, Helsingin kaupungin elintarviketarkastaja ja ruokamyrkytystiimin jäsen Pirkko Hokkanen kertoo.

Elintarvikevirasto Evira suosittelee kotimaistenkin marjojen pesemistä, jotta pöly ja lika saataisiin pois niiden pinnalta.

Ulkomaiset pakastemarjat sen sijaan pitäisi kuumentaa kunnolla ennen syömistä. Elintarvikevirasto Eviran mukaan marjoja pitäisi keittää 2 minuutin ajan tai kuumenstaa 90 asteessa 5 minuutin ajan.

Lue myös:

Kuinka paljon torilla saa maistella?