Masterchef-tuomari Tomi Björck kannustaa rohkeuteen keittiössä. – Täydellistä reseptiä ei ole, hän toteaa videolla.

Täydellistä reseptiä ei ole. Kaikkea voi soveltaa, Masterchef-tuomari Tomi Björck myöntää.

Keittokirjojakin tehneen ruokakonkarit vinkit kotikokkaajalle ovat:

1. Muista, että melkein kaikkea voi soveltaa.

2. Raaka-aineet vaihtelevat maittain. Jos käytät ulkomaalaista keittokirjaa, esimerkiksi jokainen leipäresepti kannattaa testata, koska voi- ja kermalaadut vaihtelevat eri maiden välillä.

3. Ensimmäisellä tekokerralla noudata reseptiä, mutta seuraavalla kerralla käytä rohkeasti omaa näkemystäsi ja toteuta itseäsi.

– Makuja voi soveltaa, jos perusteet ovat kunnossa, hän tiivistää.

Missä Tomin mukaan kuitenkin kannattaa noudattaa reseptiä tarkasti?

– Jälkkäreissä, joissa on kananmunaa, liivatetta tai kohotusaineita, jotta rakenne pysyy oikeana.

Jos video ei avaudu, voit katsoa sen Ruudussa, eli täällä.

Lue myös:

Tomi Björck näyttää: näin teroitat veitset oikein

Näin kokkaa huippukokin vaimo – katso reseptit

Naisellisuutta ruoka-annoksiin – näin teet pähkinälunta