Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Saako jo pelkkä ajatus trendiyrtti korianterista sinut voimaan pahoin?

Korianteri-limeriisi, korianteri-kookossämpylät, korianteri-inkivääripestopasta. ”Luottoguacamolen salaisuus on korianteri” – ja niin on muuten salsankin. Oletteko tekin huomanneet, että yrttiä tungetaan tällä hetkellä kaikkeen, ihan jokaiseen ruokaan? Moni sanoo nam, minä sanon yök. Enkä taida olla ainoa.

Jokin aika sitten Huffington Post uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan geenit vaikuttavat siihen, miellyttääkö korianterin maku vai ei. Jos korianteri maistuu suussasi saippualta, kysessä voi olla hajuaistiin liittyvä geenimuunnos. Vika ei olekaan minussa! Se onkin geeneissäni.

Tutkimuksen tehnyt Nicholas Eriksson kuitenkin on sitä mieltä, että korianterin makuun voi tottua. Voikohan?

Korianterista on tullut hittiyrtti samalla, kun aasialaisesta keittiöstä on tullut trendikäs. Uudet, muodikkaat katukeittiöt tuntuvat käyttävän korianteria jokaisessa annoksessaan. Usein yrttiä ei edes mainita menussa. Niin no miksi mainittaisiin, sehän kuuluu kaikenlaiseen ruokaan. Sisälläni kiehui, kun helsinkiläisravintolassa hot wingsien sekaan oli sotkettu tuota pahuksen yrttiä. En halua nirsoilla, mutta korianteri on niin voimakas, että pilaa usein koko ruuan meiltä, jotka geeniemme takia emme siitä pidä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen kuin olen totuttanut itseni saippuanmakuun, kysyn kokeilta: Onko pakko laittaa kaikkialle maustetta, joka ei yksinkertaisesti sovi jokaiselle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla