Olit sitten kasvispastojen, bolognesen, kanan tai lasagnen ystävä, löydät taatusti uuden suosikkiruokasi tältä listalta. 

Nyt kaivataan helppoja ja suhteellisen vähistä aineksista syntyviä reseptejä. Koronavirus on sulkenut monet suomalaiset kotiin, eikä kaupassa pääse välttämättä käymään yhtä usein kuin ennen. 

Julkaisimme jo aiemmin listan menaiset.fi:n parhaista keittoresepteistä:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt on monen meistä lempiruuan eli pastan vuoro! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pasta on mitä parhainta arkiruokaa, sillä sitä voi valmistaa ison satsin aina pariksi päiväksi kerrallaan. Pasta on myös monipuolinen: käytettävissä olevasta ajasta riippuen pasta voi olla joko supernopea pikaruoka tai hartaasti hauduteltu makuelämys. Listasimme 25 parasta menaiset.fi:n pastareseptiä, jotka sammuttavat nälän ja maistuvat ihanalta.

1. Hernepestopasta

Kiirepäivän pestopasta raikastuu, kun teet peston itse ja rikastat sen pakasteherneillä. Luksuslisän pastaan tuo rapeaksi paistettu pekoni, mutta hernepestopasta toimii mainiosti myös vegeversiona. 

Katso hernepestopastan resepti täältä. 

2. Punajuuripestopasta

Vai maistuisiko sittenkin punajuurista valmistettu pesto? Kauniin värinen pasta syntyy yksinkertaisista aineksista: punajuurista, sitruunasta, valkosipulista, pinjansiemenistä ja parmesaanista. 

Katso punajuuripestopastan resepti täältä. 

3. Uunifetapasta

Vuoden 2019 ehdoton somehittiresepti oli uunifetapasta, jota tituleerattiin avokadopastan syrjäyttäjäksi. Sen kehitti Liemessä-ruokablogia kirjoittava Jenni Häyrinen. Pastan nerokkuus on siinä, että kaikki sen ainekset – feta, kirsikkatomaatit, öljy, chili ja mausteet – viskataan samassa vuoassa uuniin ja annetaan muhia. Sitten ne lisätään keitetyn spagetin sekaan. Niin helppoa! 

Me Naiset testasi uunifetapastan ja totesi sen äärimmäisen koukuttavaksi. Alkuperäistä ohjetta kannattaa tuunata kahdella uudella ainesosalla

Pääset uunifetapastan reseptiin tätä kautta.

4. Kevyt lohipasta


Kermainen lohipasta on monien arkisuosikki. Tämä kevyempi versio tehdään bulgarianjogurtista. Lohi saa kaverikseen pakasteherneitä, kaalia ja fetajuustoa. Lopputulos on ihanan raikas. 

Katso lohipastan resepti täältä. 

5. Parsakaali-vuohenjuustopasta

Tämä herkullinen pasta on todellista lohturuokaa. Parsakaalin ja vuohenjuuston lisäksi siihen voi lisätä pekonia, ja parsakaalin voi halutessaan vaihtaa pakasteherneisiin. Hyvää ja helppoa. 

Katso vuohenjuusto-pekonipastan resepti täältä. 

6. Cacio e pepe


Yksinkertainen italialainen klassikkopasta sisältää nimensä mukaisest juustoa ja pippuria. Tämä klassikko yksinkertaisesti toimii. Raaka-aineita on pastan lisäksi kolme: pecorino-juusto, mustapippuri ja voi. Cacio e pepe on simppeli, mutta muista silti seurata reseptiä tarkasti! 

Katso cacio e pepen resepti täältä. 

7. Rakkauspasta eli kylmäsavulohi-katkarapupasta

Tamperelaiskokki Mika Roito hurmasi tulevan vaimonsa tällä ihanalla pastalla, joten sapuska on nimensä ansainnut. Rakkauspasta eli kermainen kylmäsavulohi-katkarapupasta hurmaa taatusti joka syöjän. 

Katso rakkauspastan resepti täältä. 

8. Nopea juustopasta


Alppien rinneravintoloiden ykkösruoka on käsespätzle. Vaikeasta nimestään huolimatta se on helppo arkiruoka, sillä pastan lisäksi tarvitset lähinnä vain sipulia ja juustoa. Herkullisuus piilee karamellisoidussa sipulissa ja ihanan venyvässä juustossa. 

Katso juustopastan resepti täältä. 

9. Vegaaninen puttanesca


Napolista kotoisin olevassa kirpeän suolaisessa puttanesca-pastassa on tomaattipohjan ja valkosipulin lisäksi anjovista, oliiveja ja kapriksia. Tässä vegaanisessa versiossa anjovis jätetään pois ja sekaan heitetään chiliä ja kookoskermaa. 

Katso vegaanisen puttanescan resepti täältä. 

10. Supernopea vihreä kanapasta


Valmiiksi grillattuja broilerinkoipia, pakasteherneitä, yrttejä, avokadoa ja mascarponejuustoa. Kuulostaako hyvältä? No kyllä! 

Katso vihreän kanapastan resepti täältä. 

11. Pekoni-lehtikaalipasta uunissa


Etkö oikein jaksaisi kokata? Uunipasta pelastaa päivän. Ideana on latoa kuiva pasta, kasvikset ja muut ainekset uunivuokaan ja kaataa päälle lientä. Pasta saa muhia uunissa rauhassa kypsäksi. 

Katso uunipastan resepti täältä. 

12. Pasta alfredo kanalla ja parsakaalilla


Klassisessa pasta alfredossa on vain voita ja parmesaania. Kana ja parsakaali tekevät tästä versiosta huomattavasti ruokaisamman. Tämä resepti on oivallinen, jos jääkaapista löytyy edellispäivän grillikanan tähteet.

Katso kana-alfredon resepti täältä. 

13. Pasta bruschetta


Avokadopasta aloitti trendin, jossa pastakastiketta ei tarvitse aina kypsentää tai keittää kuumaksi. Pasta bruschetta jatkaa samaa linjaa. Pieneksi kuutioitu tomaatti, valkosipuli, basilika ja kikherneet vain sekoitetaan kypsän pastan joukkoon. Nopeaa ja raikasta!

Katso pasta bruschettan resepti täältä. 

14. Piparjuuri-leivänmurupasta


Ehtikö leipä taas kuivahtaa? Älä heitä viipaleita roskiin, vaan hienonna ne murusiksi ja paista rapeiksi. Kun leivänmuruihin yhdistää kirpakkaa piparjuuta, syntyy todella koukuttava makuyhdistelmä. Testaa, ellet muuten usko. 

Katso piparjuuri-leivänmurupastan resepti täältä. 

15. Akseli Herlevin tomaattinen jauhelihapasta


Huippukokki Akseli Herlevin lohturuokaa on lapsuudesta tuttu tomaattinen jauhelihakastike. Se on monessa suomalaispöydässä vakioruokaa. Huippukokin versiossa olennaista on tuttujen ainesosien lisäksi punaviinietikka ja loraus hunajaa. 

Katso Akseli Herlevin pastan resepti täältä. 

16. Simppeli kirsikkatomaattipasta


Kirsikkatomaattipasta on erityisen hyvää kesällä, mutta maistuu hyvin myös alkukeväästä. Kirsikkatomaatit ja punasipuli paahdetaan uunissa. Sillä välin tehdään marinadi, joka sekoitetaan kuumien tomaattien joukkoon. Annosten päälle voi vielä murentaa fetaa. 

Katso kirsikkatomaattipastan resepti täältä. 

17. Kana-sitruunapasta


Pollo limonello eli sitruunainen kanapasta valmistuu käden käänteessä. Pasta saa pirteän värinsä kurkumasta, ja siinä maistuvat ihanasti sitruuna ja inkivääri. Mehevyyden salaisuus on kreikkalainen jogurtti. 

Katso kana-sitruunapastan resepti täältä. 

18. Nopea pinaatti-fetapasta


Maukasta pastaa 10 minuutissa, hintaa alle euro per annos? Kyllä, se on mahdollista! Naurettavan helppo pasta pyöräytetään pakastepinaatista, fetasta ja kermasta. Tämä resepti pelastaa ne illat, kun nälkä on jo kokkaamaan ryhtyessä kova. 

Katso pinaatti-fetapastan resepti täältä. 

19. Paras bolognese


Pasta bolognese on vakiruokaa monessa lapsiperheessä. Rakastetusta klassikosta saa erityisen hyvää, kun muistaa sokerin, balsamicon ja vähintään 15 minuutin haudutuksen. 

Katso täydellisen bolognesen resepti täältä.

Jos aikaa on enemmän, voit valmistaa vielä astetta juhlavamman bolognesen. Siinä käytetään tölkkitomaattimurskan sijaan kirsikkatomaatteja, jotka paahdetaan uunissa herkullisiksi. 

Katso paahdetun bolognesen resepti täältä. 

20. Kikhernebolognese


Vegebolognesen valmistukseen on monta tapaa. Osa suosii edullista soijarouhetta, toiset käyttävät Härkistä. Tässä versiossa jauheliha korvataan kikherneillä ja kastikkeeseen raastetaan myös porkkanaa, palsternakkaa ja palanen juuriselleriä. 

Katso kikhernebolognesen resepti täältä. 

21. Henri Alenin munakoiso-kesäkurpitsapenne

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénin lempipasta on munakoiso-kesäkurpitsapenne. Siinä kiteytyy italialaisen keittiön filosofia: herkullista ruokaa yksinkertaisista raaka-aineista! 

Katso Henri Alénin pennepastan resepti täältä. 

22. Pekonipasta


Michelin-palkitun Olo-ravintolan keittiöpäällikkö Jari Vesivalo loihtii pekonipastasta huippukokin version. Se onnistuu muutamaa erityisniksiä noudattamalla. Pekonin ja spagetin lisäksi tarvitset kananmunia ja pecorino-juustoa. 

Katso pekonipastan resepti täältä.

23. Maailman paras kasvislasagne


Tästä Kodin Kuvalehden mehevästä kasvislasagnesta on tullut suosikki jo monessa ruokapöydässä. Loistavan maun takaa kasvisten paahtaminen pannulla. Juustokastike keitetään kasvisliemeen, ja siihen käytetään sekä mozzarellaa että parmesaania. Tämä kasvislasagne on kieltämättä isotöinen, mutta ei lainkaan vaikea. 

Katso kasvislasagnen resepti täältä. 

24. Huippukokin lasagne


Oletko aina levittänyt lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastikkeen? Kokeile ensi kerralla huippukokki Jouni Toivasen tekniikkaa, jossa alimpana onkin ohut keros maitokastiketta eli béchamelia. Tämä huippukokin versio  lasagnesta ei jätä ketään kylmäksi.

Katso huippukokin lasagnen resepti täältä. 

25. Maailman paras kevytlasagne


Lasagne on melkoisen tuhtia ruokaa, mutta ei tämä versio. Tuoreet vihannekset, kevyempi valkokastike ja vähärasvainen jauheliha keventävät klassisen reseptin. 

Katso kevytlasagnen resepti täältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla