Ruokalahjasta ilahtuvat nekin, joilla on liikaa tavaraa. Kuva: Panu Pälviä
Ruokalahjasta ilahtuvat nekin, joilla on liikaa tavaraa. Kuva: Panu Pälviä

Lahjaksi keittiön suursiivous? Mikä ettei! Käytännöllisestä keittiö- tai ruokalahjasta ilahtuvat nekin, joilla on jo kaikkea. 

Joululahjat ovat aina tervetulleita keittiöön! Varmista kuitenkin, ettet anna mitään turhaa – ja että lahja on saajansa näköinen.

Syötävän hyvät

  1. Glögisiepolle. Blossan alkoholiton vuosikertaglögi on valloittavan ihana. Kauniiseen pulloon piiloutunut juoma maistuu mustaherukalle, viinille ja lämpimän mausteiselle.
  2. Kahvikissalle. Pienpaahtimokahviin erikoistunut Slurp toimittaa suomalaisia kahveja suoraan kotiin. Lahjakortilla ystävä nauttii vielä paremmasta kahvista!
  3. Luksusta. Pullo hyvää oliiviöljyä maksaa vähemmän kuin pullo hyvää viiniä ja ilahduttaa pidempään. Italialaisen keittiön ystävälle pieni pullo tryffelillä maustettua öljyä on täydellinen lahja.
  4. Klassikko ei petä! Saaristolaisleipä tai kahvikakku ovat klassikkolahjoja, mutta mikä tahansa bravuuri sopii lahjaksi: vuoallinen lasagnea tai pellillinen sämpylöitä pakkasessa ilahduttavat joulun jälkeenkin!

5. Laatua arvostavalle

Hyvä keittiöväline voi kestää koko elämän. Laatutietoinen kokkailija ilahtuu varmasti esimerkiksi Norden steel -paistinpannusta tai Mac-kokkiveitsestä. Sanna Mansikkamäen Peruna-keittokirja on varma klassikko.

6. Ekokokille

Kun ystävään on iskenyt muoviahdistus ja vegeinto, sujauta pakettiin muovikelmun korvaavia mehiläisvahakääreitä tai kaunis kestohedelmäpussi. Kovaan pakettiin kääritään Tara Junkerin ja Anna Sarmannon inspiroiva Syö hyvä olo -kirja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

7. Muutakin kuin tavaraa

Keittiön suursiivous on nappivalinta kaiken jo omistavalle. Siivousfirmoilta voi ostaa joko koko keittiön siivouksen tai vain esimerkiksi uunin tai jääkaapin pesun. Tai anna lahjaksi veitsen teroitus – keittiövälineetkin kaipaavat huoltoa. Veitsiä teroittavat esimerkiksi suutarit ja erikoisliikkeet, kuten Tokyokan Helsingissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8. Brunssille tai kokkikurssille?

Ravintolalahjakortti on monen toivelahja. Illalliselle kertyy roimasti hintaa, joten edullisempi valinta on lahjakortti brunssille. Usein korttiin saa lisättyä lasin kuohuvaa. Entä mitä jos lähettäisit ystävän Marttojen tai työväenopiston kokkauskurssille? Tarjontaa löytyy aina oluen panemisesta brasialialaiseen juhlapöytään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla