Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Säästä tai satsaa – poimi pääsiäisherkuille passelin hintaiset juomaparit.

Valkoviinien parhaimmisto

Jos haluat pärjätä yhdellä viinillä läpi aterian, hyviä valintoja ovat raikas riesling tai hedelmäinen cava.

PIHISTÄ:

Leth Duett Riesling & Veltliner, 10,37 €
Hedelmäinen ja ­aavistuksen mausteinen valkoviini, joka sopii ennen ruokaa ja buffet-pöydän yleisvalko­viiniksi. Pääsee oikeuksiinsa myös kala-, kana- ja kasvisruokien kanssa. Parsan ja tillin ystävä!

PANOSTA:

Anakena Ona Special Reserve Viognier Chardonnay Riesling 2013, 14,40 €.
Nappaa koriisi tämä voimakas ja tyylikäs chileläinen, kun pöydässäsi on reilusti maustettuja kaloja ja äyriäisiä. Loistopari lohelle ja vaalealle lihalle.

PIHISTÄ:

50° Riesling 2012, 25,70 €/ 2,00 l
Kun haluat pärjätä yhdellä valkoviinillä läpi ison porukan aterian, tämä on sinulle! Napakasti vihreiltä omenilta ja limeltä maistuva saksalainen riesling sopii kalan, kasvisten ja kanan seuraan.

PANOSTA:

Kamptal Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2012, 17,87 €
Miten niin valkoviini ei sovi lihalle? Mahtavan vivahteikas ja päärynäinen itävaltalainen on omiaan possulle ja kanalle. Ja tietysti valkoiselle kalalle sekä aperitiiviksi.

Punaviinien parhaimmisto

Rehevä lammaspunkku löytyy tänä vuonna Australiasta. Mutta jos olet keyven punkun ystävä, kokeile Pinot Noiria. Myös Argentiinalainen luomupunaviini on nappivalinta lampaan seuraan.

PIHISTÄ:

DB Durif 2011, 9,98 €
Jos pidät rehevistä lammaspunkuista, marjaisa australialainen on todellinen löytö. Toimii myös medium-kypsän poron- ja naudanlihan kanssa. Pidä mielessä myös grillikaudella!

PANOSTA:

Yali Three Lagoons Gran Reserva Pinot Noir 2011, 14,95 €
Keskitäyteläinen ja kirsikkainen punaviini, jonka raikkaus tukee upeasti possun ja vaaleitten lintujen makua. Kevyempi punaviini sopii ­hyvin myös karitsalle ja naudalle.

PIHISTÄ:

Cameleon Organic Malbec 2013, 33,90 € / 3 l   
Laatikkoviinien parhaimmistoon kuuluva täyteläinen ja mehukas argentiinalainen on luomua. Nappivalinta mausteisen lampaanfileen, paahto­paistin tai lihalla höystettyjen buffet-herkkujen kumppaniksi.

PANOSTA:

Hahn GSM 2012, 17,89 €
Maustatko liharuuat valkosipulilla, pippurilla ja runsailla yrteillä? Kokeile tätä jenkki­viiniä, jonka täyteläinen hedelmäisyys tasoittaa mukavasti myös tapenaden ja ilmakuivatun kinkun suolaisuutta.