Reseptikilpailun palkintona on Harri Syrjäsen vetämä kokkikurssi. Mikä on kokin oma suhde Reiluun kauppaan?

Mikä on lempileivonnaisesi?
Perinteisistä leivonnaisista pullataikinaan tehty mustikkapiirakka. Jos leivon itse, tarte tatin on suosikkini.

Entä suosikkijälkiruokasi?
Limemehulla maustettu kermahyytelö lime posset on tällä hetkellä suosiossa. Crème brûlée on tietysti klassikkoherkku.

Teetkö paljon jälkiruokia?
Teen jälkiruokia silloin tällöin ja aina tarpeen vaatiessa. Ne eivät kuitenkaan ole minulle ateriassa tärkeintä, mutta ihan kiva lisä.

Pohditko kulutusvalintojasi?
Ostan aina laadultaan parhaita raaka-aineita. Niiden on sovelluttava käyttötarkoitukseensa ja oltava maukkaita. En siis pohdi sitä, ovatko ne eettisesti tuotettuja.

Mitkä ovat suosikkejasi Reilun kaupan tuotteista?
Reilun kaupan banaanit ovat aina kypsiä ja makeita, joten käytän niitä mielelläni jälkiruokiin. Käytän usein myös Reilun kaupan ruokosokeria. Se sopii makeuttajaksi teehen ja kahviin. Tumman sokerin maku sopii hyvin esimerkiksi crème brûléen karamelisointiin.