Puuroa tulee syötyä, kun sitä vähän tuunaa. Kokeile vaikka tätä maapähkinä-mansikkapuuroa. Se on todellinen herkku!

Maapähkinävoipuuro ja kardemummamansikat

4 annosta

valmistusaika 30 min + yön yli

4 dl speltti- tai kaurahiutaleita

1 l vettä

1 dl maapähkinävoita

2 dl maitoa

½ tl suolaa

kardemummamansikat

1 l mansikoita

4 tuoretta aprikoosia

2 rkl vaaleaa siirappia

2 rkl appelsiinimehua

1 tl kardemummaa

1 Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.

2 Perkaa ja puolita mansikat. Jos käytät luomumansikoita, kantoja ei tarvitse poistaa. Leikkaa aprikoosit kiven ympäriltä neljään osaa. Sekoita siirappi, mehu ja kardemumma kulhossa. Pyöräytä mansikat ja aprikoosit mausteseoksessa.

3 Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita ja anna kiehahtaa.