Kananmunat valmistuvat helposti myös grillissä. Kuva: Shutterstock
Kananmunat valmistuvat helposti myös grillissä. Kuva: Shutterstock

Raaka, kuorellinen kananmuna kypsenee grillissä ihan hetkessä.

Avokado, nektariini, persikka, vesimeloni, ananas, salaatti, banaani. Nyt kun nämä kaikki on jo testattu grillissä, seuraavaksi voi kokeilla kananmunaa – siis ihan sellaisenaan, suoraan kennosta, ehdotetaan Huffington Postin jutussa.

Ja miksikäs ei! Kananmuna sopii grilliin täydellisesti kuorineen päivineen. Pane grilli tulille ja kananmuna kuumenemaan siihen 10 minuutiksi. Siinä kaikki!

Instagramin grillimunista saa inspiraatiota. 

Kas näin!
 
Kypsenee se kananmuna hieman vaatimattomammassakin grillissä.
 
Munat voi sujauttaa myös grillitikkuihin.
 

Jos kuorellinen grillimuna ei houkuta, kokeile tätä herkullista grillimunakasta, josta kerroimme jo aikaisemmin.

Munakkaankin voi kypsentää grillissä, esimerkiksi metallisissa muffinivuoissa tai jättiherkkusienen tai paprikan sisällä. Kuva: Panu Pälviä
Munakkaankin voi kypsentää grillissä, esimerkiksi metallisissa muffinivuoissa tai jättiherkkusienen tai paprikan sisällä. Kuva: Panu Pälviä

Grillimunakas

4 annosta

valmistusaika 40 min

150 g voimakasta juustoa, esimerkiksi parmesaania

½ ruukkua lehtipersiljaa

6 munaa

¾ dl ruokakermaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

4 paprikaa

  1. Raasta juusto raastimen hienolla terällä. Silppua lehtipersiljan lehdet.
  2. Tee munakasmassa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja sekoita hyvin. Lisää suola, pippuri, juustoraaste ja yrttisilppu.
  3. Jos paprikat ovat pohjasta tasaisia ja pysyvät hyvin pystyssä, leikkaa niistä hattu pois ja poista siemenet. Muussa tapauksessa leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet. Täytä paprikat munakasmassalla.
  4. Nosta paprikat grilliin epäsuoraan lämpöön, esimerkiksi ylätasolle. Grillaa, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Jos leikkasit paprikoista hatut pois, nosta ne lopuksi paprikoiden päälle.

Vinkki! Kokeile munakkaiden grillaamista myös jättiherkkusienien sisällä tai metallisissa muffinivuoissa.

Lonkerot eli long drinkit ovat nyt pinnalla. Parhaiten tunnetaan greipin ja ginin yhdistelmä, mutta lonkku voi olla myös jotain ihan muuta. Kesän viilein lonkero tehdään tietysti itse ja maustetaan verigreipillä ja mintulla. 

Verigreippi-minttulonkero

2 annosta

valmistusaika 15 min

3 verigreippiä

1 greippi

8 cl giniä

1–2 dl kivennäisvettä

8 mintunoksaa

Lisäksi

jääpaloja

1 Puolita kaksi verigreippiä ja greippi. Purista mehu. Pese ja siivuta kolmas verigreippi koristeeksi.

2 Täytä kaksi lasia jääpaloilla ja greipinsiivuilla. Mittaa gini laseihin. Jaa greippimehu kahteen lasiin. Täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintun oksilla.

Mökkikaudella viini ostetaan tonkissa, ja palan painikkeeksi valitaan moniottelijoita.

1. Kanalle ja kasvisvartaille

Rieslingin ystävä valitsee tämän tonkan. Viini sopii hyvin sekä kasvisgrillattavien että miedon makuisten lintujen seuraksi. Sopivan hapokas valkkari on myös hyvä seurustelujuoma.

Cono Sur Bicicleta Riesling 2017 32,99 e / 3,0 l

2. Pihville ja lampaalle

Yrttimarinoidut pihvit ja lampaankyljykset saavat mahtavan palan painikkeen Portugalista. Kokeile myös grillipizzoille! Keskitanniininen punkku on kesäinen valinta.

Smart Dog Syrah Trincadeira 2016 33,58 e / 3,0 l

3. Grillipossulle

Pakkauksestaan huolimatta keskitäyteläinen punaviini on oiva valinta vaalealle lihalle, jopa kanalle. Marjainen ja hilloinen viini maistuu myös seurusteluviininä.

Le Grand Noir Cabernet Syrah 31,90 e / 3,0 l

4. Grillikalan kaveriksi

Uusiseelantilainen Matua on pakattu astetta pienempään tonkkaan ja on kokonsa puolesta kätevä pienemmälle porukalle. Maussa on sitrusta ja paljon vivahteita.

Matua Sauvignon Blanc 2016 23,75 e / 2,0 l

5. Tuliselle

Chilin poltteen seuraksi sopii makean puolelle menevä valkoviini. Sen maussa on hedelmää ja happoja. Muista viilentää viini kunnolla ennen tarjoilua.

Black Tower Rivaner 2017 31,65 / 3,0 l