Yllätä itsesi ja taputtele muutaman aineksen rieskat keskellä arkea.  

Rieskojen leipominen ei ole vaikeaa. Yksinkertaisimmillaan jauhojen joukkoon lisätään vain vesi ja ripaus suolaa. Sekoitus, taputtelu ja paisto, siinä rieskojen kolmen kohdan resepti.

Tässä takuuvarmassa ohjeessa ohrarieskan neste on piimä, maustamaton jogurttikin käy. Täyteläisyyttä tuo peruna, jota ei tarvitse edes kuoria, kun perunan lisää valmiina muusihiutaleina. 

Ohrarieskat

15 kpl

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ l rasvatonta piimää

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 g hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

1 ½ dl perunahiutaleita

2 dl ohrajauhoja

2–3 dl vehnäjauhoja

½ dl sulatettua voita tai margariinia

1 tl suolaa

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää perunahiutaleet. (Kuivahiiva kannattaa  sekoittaa jauhojen joukkoon ja alustaa taikinaan ennen nostatusta.) Anna taikinan nousta 15 minuuttia.
  2. Lisää jauhot, rasva ja suola. Vaivaa hetki taikinaa.
  3. Muodosta taikinasta pötkö leivinpöydällä. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoja. Jaa pötkö 15 palaan. Taputtele paloista litteitä rieskoja uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 10–20 minuuttia.
Hanneletar

Nopeammin kipaisen kauppaan ostamaan ruisleipää. Tosin listattuja raaka-aineita ei keittiönkaapistani löydy. Ei varsinkaan hiivaa tai maitotuotteita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla