Tästä se lähtee. Kuva: Shutterstock
Tästä se lähtee. Kuva: Shutterstock

Huippukokki näyttää, miten se oikeasti pitää tehdä.

On niitä tyyppejä, joiden mielestä ruoka ei ole ruokaa ilman sipulia – ja sitten niitä, jotka inhoavat pelkkää ajatusta suuhun osuvista sipulinpaloista. He ovat todennäköisesti lapsia tai joutuneet syömään huonosti valmistettua ruokaa.

Brittiläinen huippukokki Marco Pierre White on niitä, joiden mielestä sipuli kuuluu ruokaan, mutta sen pitää olla suussa sulavassa muodossa. Eräässä radiolähetyksessä hän innostui näyttämään, kuinka sipuli oikein kuuluu pilkkoa, jotta se sulaa ruuan joukkoon ja antaa sille hyvää makua. Video on julkaistu jo viime vuonna, mutta
Sploid
nosti sen hiljattain uudelleen esiin.

Kolmella Michelin-tähdellä palkitun kokin neuvo on, että sipulia ei kannata kuutioida leikkuulaudalle asetetusta puolikkaasta, vaan sipulin kerrokset kannattaa irrottaa ja silputa yksi kerrallaan. Kerros leikataan ensin ohuiksi suikaleiksi, minkä jälkeen suikaleet hienonnetaan. Näin lopputuloksena on hienojakoisinta mahdollista silppua. Sitä kehtaisi ehkä piilottaa myös sipulinvihaajan sapuskaan.

Videolla huippukokki esittelee veitsenkäyttötaitojaan mutta näyttää myös, millaisilla otteilla amatöörin kannattaa tarttua sipuliin.

Lue myös:


Testissä nerokas munaniksi – näin kuorimisen pitäisi onnistua kolmessa sekunnissa


Tiedätkö sinä, pitääkö munakoisot itkettää?


Keittiöön apua kännykästä: Tässä ovat parhaat ruokasovellukset