Niemelän perhe kuvaa ruokaostoksensa YouTubeen nostellen ne yksitellen muovipussista. Kuva: Sanoma-arkisto.
Niemelän perhe kuvaa ruokaostoksensa YouTubeen nostellen ne yksitellen muovipussista. Kuva: Sanoma-arkisto.

Jyväskyläläiset Tarja ja Mika Niemelä tubettavat ruokakassiensa sisällön kokonaisuudessan nettiin.

Joillekin ruokaostosten tekemisen saattaisi olla vain se pakollinen askare, mutta ei Tarja ja Mika Niemelälle. He kuvaavat ostosreissun jälkeen YouTube-videon, jossa he esittelevät äärimmäisen yksityiskohtaisesti kassien sisällön: on jogurttia, banaania, lihasuikaletta. Vaikka mitä!

Pariskunnan harrastuksesta kertoi Nyt.fi täällä.

Niemelät kuvaavat videolle ihan niitä tavallisia juttua, mitä ihminen nyt ruokakaupasta ostaa. He nostelevat tavarat pöydälle yksitellen ja kommentoivat hyvän tovin. Saattaa käydä vaikka ilmi, miksi Tarja tykkää ostaa pariprosenttista raejuustoa täysin rasvattoman sijaan.

Pariskunta suorittaa niin sanottua unboksausta, joka on erittäin suosittua etenkin kosmetiikkablogipiireissä. Unboksauksessa paketin avaaminen hitaasti ja huolella on se juttu.

– Ehkä se on se, kun kuvataan ihan tätä tavallista arkea. Se jotenkin lyö ihmisiin. Sitä me tykätään itsekin katsoa. Ja paljon saadaan palautetta siitä, että kiva kun annetaan vinkkejä, miten säästää ruuassa. Halpuus tuntuu kiinnostavan monia, Tarja pohtii parin YouTube-kanavan suosiota Nyt.fissä.

Niemelät kuvaavat YouTubeen myös jokapäiväistä ruuanlaittoaan. Suosituimmilla videoilla voi olla katsojia kolmisen tuhatta.

Katso video, kuinka Niemelät purkavat kauppakassin.

Lue myös:

Unohtuiko kauppalappu? Nämä sovellukset pelastavat sinut!

Keittiöön apua kännykästä: Tässä ovat parhaat ruokasovellukset

Haluatko tienata nettivideoilla? Näin sinustakin voi tulla Youtube-tähti

Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg
Savulohiparsapiiraat sopivat niin naposteltaviksi kuin alkupaloiksikin. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg

Saisiko olla perunanachoja, paahtopaistia vai piimäpannacottaa?

Mikä ruoka sopisi parhaiten 100-vuotiaan Suomen juhlistamiseen? Jokin herkullinen ja juhlava, mutta riippuu myös syöjistä. 

Kokosimme ideat itsenäisyyspäivän tarjoiluihin:

Illallispöytään

  1. Poro-persimoniviipaleet ja savulohi-parsapiiraat ihastuttavat alkuruokina.
  2. Maa-artisokkakeitto, juurekset sekä possurulla ja piimäpannacotta muodostavat Suomi-henkisen illallismenun.
  3. Jos tavoitteena on edullinen illallinen, eikä tarjottavien tarvitse olla perinteisiä suomalaisia, itämainen lohi on kokeilemisen arvoinen. Resepti on helppo ja edullinen, mutta lopputulos näyttävä ja maukas.
  4. Jälkimarinoitu paahtopaisti syntyy yllättävän helposti.
  5. Juustokakku on aina hyvä jälkkäri. Kokeile sitruuna-lakujuustokakkua, limetti-minijuustokakkuja, porkkanajuustokakkua tai crème brûlée -kinuskijuustokakkua. 
  6. Mehevä mutakakku käy myös vegaanisille juhlijoille.

Television ääreen

  1. Naposteltavistakin voi tehdä kokonaisen menun: poropiirakkaa, helppoja mätitähtiä, ruisnappeja ja täytettyjä pipareita.
  2. Suolainen fetapannari on nopea, herkullinen ja vieläpä gluteeniton valinta.
  3. Tuhdit vegaaniset perunanachot tuovat potkua Linnan juhlien katsomoon.
  4. Kaipaatko jotakin klassista, mutta uusin maustein? Testaa joulutorttujen uusia täytteitä.

Rentoon juhlintaan

  1. Söpöt sorbettikuoharit kruunaavat bileet.
  2. Salaattibaari pitää bilettäjät kylläisinä, ja syötävää löytyy niin kalan kuin kasvistenkin ystävälle. 
  3. Herkullinen peltigalette pelastaa laiskan emännän juhlat.
  4. Herkkujälkkäri ei aina vaadi mittavia valmisteluja: tiramisu-jäätelökakku syntyy kymmenessä minuutissa.
  5. Aina puhutaan Linnan juhlien boolista, mutta kyllä kotibileissäkin osataan booleja tehdä.

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.