
Mättäät pursuilevat nyt kypsiä ja meheviä puolukoita. Niistä syntyy vaikkapa tällaisia herkkuja.
Puolukat ovat nyt parhaimmillaan, joten kori ja poimuri mukaan ja metsään. Loppusyksyn marjasadosta taiot herkkuja esimerkiksi näiden reseptien avulla.
Klassikkoherkku: puolukka-talkkunarahka
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
n. 2 dl puolukoita kevyesti survottuna
n. 1 dl talkkunaa
sokeria maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolukat, rahka, talkkuna ja sokeri kermavaahtoon ja tarjoile.
Vinkki! Jos et pidä talkkunasta, vaihda se keksimuruun tai kaurahiutaleisiin.
Raikas kaali-puolukkasalaatti
Vanilja-maitovanukkaat ja puolukkakeittoa
Sporttaajan puolukkasmoothie
Helppo puolukkapaistos
Superhelppo puolukka-kinuskikakku
Puolukka-juustokakku näkkäripohjalla
Lue myös:
Hyödynnä pihlajanmarjasato: Tee hilloa, mehua, chutneyta tai kaulakoru!
Marjanpoimija, tämä niksi helpottaa elämääsi!
Jättikö lapsuuden pakkomarjastus traumoja? – Näin asennoidut uudelleen