Mättäät pursuilevat nyt kypsiä ja meheviä puolukoita. Niistä syntyy vaikkapa tällaisia herkkuja.

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan, joten kori ja poimuri mukaan ja metsään. Loppusyksyn marjasadosta taiot herkkuja esimerkiksi näiden reseptien avulla.

Klassikkoherkku: puolukka-talkkunarahka

250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
n. 2 dl puolukoita kevyesti survottuna
n. 1 dl talkkunaa
sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolukat, rahka, talkkuna ja sokeri kermavaahtoon ja tarjoile.

Vinkki! Jos et pidä talkkunasta, vaihda se keksimuruun tai kaurahiutaleisiin.

Raikas kaali-puolukkasalaatti

Vanilja-maitovanukkaat ja puolukkakeittoa

Sporttaajan puolukkasmoothie

Helppo puolukkapaistos

Superhelppo puolukka-kinuskikakku

Puolukka-juustokakku näkkäripohjalla

Lue myös:

Hyödynnä pihlajanmarjasato: Tee hilloa, mehua, chutneyta tai kaulakoru!

Marjanpoimija, tämä niksi helpottaa elämääsi!

Jättikö lapsuuden pakkomarjastus traumoja? – Näin asennoidut uudelleen

5 vinkkiä: Lisää marjoja ruokavalioon