Suklainen maapähkinäpiiras tyydyttää takuulla kovemmankin makeannälän. Kuva: Sami Repo
Suklainen maapähkinäpiiras tyydyttää takuulla kovemmankin makeannälän. Kuva: Sami Repo

Herkuilla kruunattu valmistaikina pelastaa kiireisen emännän.

Suolaista

Pasteija lehtitaikinasta Kalaa, lihaa vai kasvista? Tässä viisi täytevaihtoehtoa suolaisiin pasteijoihin. Muista ottaa taikinalevyt ajoissa sulamaan.

Pähkinäinen camembert-piiras Lehtitaikinan päälle heitetyistä pähkinöistä ja juustonokareista syntyy piirakka puolessa tunnissa.

Briejuusto lehtitaikinakuoressa Syntisesti taikinakuoren alta valuva juusto vie kielen mennessään ja vaatii vain vartin esityöt. Koska juusto tarjoillaan lämpimänä, se kannattaa tehdä vasta vieraiden jo ollessa paikalla.

Kylmäsavulohi-fenkolipiiraset Yksittäisissä pikkupiiraissa on hieman askartelemista, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Savujuustopiiras Tämän voit tehdä aivan hyvin myös kaupan valmiiseen, suolaiseen piirakkataikinaan. Emmental ja savujuusto tekevät juustopiiraasta ihanan täyteläisen.

Makeaa

Se nopeampi sitruspiiras Tämän tekemisessä ei kauan nokka tuhise – tosin jäähtymiseen kannattaa varata ainakin pari tuntia.

Vaahtokarkeilla silattu omena-puolukkapiirakka Murotaikina vuokaan, pilkotut täytteet päälle ja koko komeus uuniin. Tämä on hyvää lämpimänäkin!

Rahkaleivokset Oikaise ja osta murotaikina valmiina. Voit siirtyä suoraan täytteen sekoittamiseen.

Banaanipiiras ilman uunia Koska tätä piirasta ei paisteta, se valmistuu 20 minuutissa.

Suklainen maapähkinävoipiiras jätskillä Valmistusaikaa tälle piiraalle tarvitsee varata alle puoli tuntia, mutta jäähtymiseen menee vähintään tunti. Maapähkinävoi, pähkinät ja tumma suklaa tekevät piirakasta tanakan.

Lue myös:

Nämä herkut sopivat kuohuviinin kanssa

Kuppikakun aika on ohi – tässä ehdokkaat uusiksi hittileivonnaisiksi

Soppa365:n kaikki reseptit leivontaan