Kodin Kuvalehti
Makaronia ja ketsuppia stailattuna tomaateilla ja basilikalla. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Makaronia ja ketsuppia stailattuna tomaateilla ja basilikalla. Kuva: Shutterstock

Kun sohvalla löhöily voittaa ruuanlaiton, pinaattiletut ja pakastepitsa pelastavat.

Aina ei vaan jaksa laittaa ruokaa. Silloin on ihan ok syödä suoraan kattilasta makaronia tai kauhoa kylmää maksalaatikkoa rasiasta. Ankeaa, mutta kuitenkin niin ihanaa! Sillä, jos ihan rehellisiä ollaan, maistuvathan nämä laiskan ruuanlaittopäivän pelastajat vallan mainioilta.

Tämän artikkelin lopussa on äänestys, jossa voit kertoa oman suosikkisi.

  1. Lämmin makaroni on laiskan kokkaajan täydellinen salarakas. Makaroniin saa uutta makua miljoonalla eri tavalla: köntti voita tai turaus ketsuppia riittää usein. Touhu alkaa tuntua jo ihan oikealta ruuanlaitolta, kun makaroniin lisää kaupan purkkipestoa – toimii aina. Hifistelijä lorauttaa makaronin joukkoon oliiviöljyä, rouhaisee sekaan mustapippuria ja raastaa päälle parmesaania. Sehän on melkein jo ravintola-annos!
  2. Maksalaatikko, kukapa sitä ei rakastaisi. Maksalaatikon kohdalla on tapana kysyä, että rusinoilla vai ilman. Todelliset maksalaatikonrakastajat käyvät astetta intohimoisemman keskustelun siitä, kuuluuko maksalaatikko syödä lämmitettynä vai kylmänä suoraan rasiasta.
  3. Purkkihernekeiton ystävät syövät keiton nimenomaan kylmänä, koska se on silloin ihanan lohkeilevaa. Vaihtelunhaluiset voivat lohkoa keitosta viipaleita, ja käristää ne voissa paistinpannulla.
  4. Kylmät nakit ja lenkkimakkara ovat ankeiden herkkujen aatelia. Nakit kannattaa syödä suosiolla suoraan paketista mielellään jääkaapin edessä niin, että jääkaapin ovi on yhä auki. Lenkkimakkaraa voi napostella samalla kun muka valmistaa uunimakkaraa. Kas kummaa, lopulta uuniin ei riitä enää mitään laitettavaa.
  5. Pakastepitsa on uusi roiskeläppä. Syö sellaisenaan tai kruunaa tuoreella tomaatilla, rucolalla, juustoraasteella, tai peräti kinkulla ja tonnikalalla. Pakastepitsa vaatii uunin, mikrossa tätä herkkua ei kannata yrittää kypsentää – testattu on.
  6. Sisko Savonlahden hurmaavassa esikoisteoksessa Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu päähenkilö elää sipseillä ja thaikuutioilla. Romaanin sinkkuun pystyy samastumaan myös keski-ikäinen perheenäiti. Yksi vika kuutioissa tosin on. Yhteen makuun urautuu helposti, ja kaupassa valitsee aina sen saman.
  7. Oletko kuullut kolmen aineksen tomaattikeitosta? Nyt kuulet. Siihen tulee purkki tomaattimurskaa, Koskenlaskija-sulatejuustoa ja kasvisliemikuutio. Herkullista!
  8. Sulatettu juusto tekee leivästä kuin leivästä lämppärin eli lämpimän voileivän eli ruuan. Mikrotettuna juustosta saattaa tulla hieman kumimaista ja liiankin venyvää, joten gurmeeta kaipaavan kannattaa jaksaa lämmittää uuni. Sen sijaan riisikakkujen päälle sulatettu juusto on parasta mikrotettuna.
  9. Tonnikalaa ja nuudeleita, tonnikalaa ja kuskusia, tonnikalaa leivän päällä, tonnikalaa suoraan purkista. Tonnikala on klassikko, joka ei mene koskaan muodista. (Toisaalta nuudeli on hyvää myös ihan sellaisenaan.)
  10. Pinaattiletut kylmänä paketista ovat myös ikiklassikko. Yksi kummallisuus näissä lapsiperhesuosikeissa on. Vaikka pidät niitä koko ajan jääkaapissa, ovat ne aina loppu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysely

Mikä näistä arjen ankeista, mutta niin ihanista ruuista on suosikkisi?

Kylmät nakit
Kylmät nakit
17.6%
Makaroni
Makaroni
17.3%
Juustovoileivät
Juustovoileivät
15.6%
Maksalaatikko
Maksalaatikko
15.4%
Pakastepitsa
Pakastepitsa
11.5%
Purkkitonnikala
Purkkitonnikala
9.3%
Einespinaattiletut
Einespinaattiletut
5.2%
Purkkihernekeitto
Purkkihernekeitto
4.1%
Thaikuutio
Thaikuutio
2.6%
Tomaattimurskakeitto
Tomaattimurskakeitto
0.9%
Ääniä yhteensä: 1380
Vierailija

Kyllä on vaikea elämä, jos perusruoista pitää tuntea häpeää tai syyllisyyttä. Siinä on mennyt keinotekoisten kulissien ylläpito jo liiallisuuksiin.

Ja miksi näitä pitää kylmänä syödä? Pari minuuttia mikrossa ei kai ole liikaa vaadittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla