Päältä kaunis ... mutta mitä se sisältää? Kuva Shutterstock
Päältä kaunis ... mutta mitä se sisältää? Kuva Shutterstock

Smoothie on painonpudottajan kaveri – paitsi jos se sisältää piilosokereita ja heittää ravintoarvoiltaan häränpyllyä. Vältä nämä neljä painonpudottajalle katalaa smoothiemokaa.

1. Liian vähän kuituja

Hyvä smoothie pitää nälkää, huono ei. Mikä juomasta sitten tekee hyvän? Kuidut, joita smoothiestasi pitäisi löytyä kymmenen grammaa. Hyviä lähteitä ovat marjat, lehtikaali, avokado, kiivi, päärynä, pavut ja pellava.

2. Liian vähän proteiinia

Jos et halua sortua napostelemaan, tankkaa smoothiesi proteiinein. Juomasta pitäisi löytyä kuitujen tavoin proteiinia vähintään kymmenen grammaa. Proteiinia saa esimerkiksi lehmänmaidosta, soijamaidosta, kreikkalaisesta jugurtista, raejuustosta, proteiinijauheesta, pavuista ja pähkinöistä.

3. Liian paljon hedelmiä

Hedelmäinen juoma on parempi välipalavaihtoehto kuin donitsi, mutta laihduttajan kannattaa täyttää smoothielasinsa muullakin. Sen sijaan että tekisit juomasi pelkästään luonnostaan sokeria sisältävistä hedelmistä, käytä smoothieissa myös kakkoskohdassa mainittuja proteiinilähteitä.

4. Turhaa makeutusta

Käytätkö valmiiksi maustettua jugurttia, makumaitoa tai mehua juomasi pohjalla? Ne sisältävät paljon sokeria. Valitse maustamaton ja sokeroimaton maito tai jugurtti, jos haluat välttää piilosokereita.

Lähde: Women's Health

Lue myös:

Onko smoothie kunnon aamiainen?

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Vihersmoothie poistaa turvotuksen

Lonkerot eli long drinkit ovat nyt pinnalla. Parhaiten tunnetaan greipin ja ginin yhdistelmä, mutta lonkku voi olla myös jotain ihan muuta. Kesän viilein lonkero tehdään tietysti itse ja maustetaan verigreipillä ja mintulla. 

Verigreippi-minttulonkero

2 annosta

valmistusaika 15 min

3 verigreippiä

1 greippi

8 cl giniä

1–2 dl kivennäisvettä

8 mintunoksaa

Lisäksi

jääpaloja

1 Puolita kaksi verigreippiä ja greippi. Purista mehu. Pese ja siivuta kolmas verigreippi koristeeksi.

2 Täytä kaksi lasia jääpaloilla ja greipinsiivuilla. Mittaa gini laseihin. Jaa greippimehu kahteen lasiin. Täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintun oksilla.

Mökkikaudella viini ostetaan tonkissa, ja palan painikkeeksi valitaan moniottelijoita.

1. Kanalle ja kasvisvartaille

Rieslingin ystävä valitsee tämän tonkan. Viini sopii hyvin sekä kasvisgrillattavien että miedon makuisten lintujen seuraksi. Sopivan hapokas valkkari on myös hyvä seurustelujuoma.

Cono Sur Bicicleta Riesling 2017 32,99 e / 3,0 l

2. Pihville ja lampaalle

Yrttimarinoidut pihvit ja lampaankyljykset saavat mahtavan palan painikkeen Portugalista. Kokeile myös grillipizzoille! Keskitanniininen punkku on kesäinen valinta.

Smart Dog Syrah Trincadeira 2016 33,58 e / 3,0 l

3. Grillipossulle

Pakkauksestaan huolimatta keskitäyteläinen punaviini on oiva valinta vaalealle lihalle, jopa kanalle. Marjainen ja hilloinen viini maistuu myös seurusteluviininä.

Le Grand Noir Cabernet Syrah 31,90 e / 3,0 l

4. Grillikalan kaveriksi

Uusiseelantilainen Matua on pakattu astetta pienempään tonkkaan ja on kokonsa puolesta kätevä pienemmälle porukalle. Maussa on sitrusta ja paljon vivahteita.

Matua Sauvignon Blanc 2016 23,75 e / 2,0 l

5. Tuliselle

Chilin poltteen seuraksi sopii makean puolelle menevä valkoviini. Sen maussa on hedelmää ja happoja. Muista viilentää viini kunnolla ennen tarjoilua.

Black Tower Rivaner 2017 31,65 / 3,0 l