Avokadon ruskettumisen voi ehkäistä. Kuva: Shutterstock
Avokadon ruskettumisen voi ehkäistä. Kuva: Shutterstock

Ota apuun punasipuli, ja avokadon puolikas säilyy helposti kauniina jääkaapissa.

Avokado on täydellinen herkku, jossa on yksi huono puoli: sen puolikkaiden hedelmälihaan muodostuu jääkaapissa hetkessä rumia ruskeita pilkkuja, joita ei pysty ehkäisemään tuorekelmun, hedelmäpussien tai edes sitruunanmehutippojen avulla.

Kokeile ensi kerralla tätä kätevää niksiä:

1. Säilö avokadon puolikkaista se, jossa on kivi.

2. Pilko ilmatiiviin muovirasian pohjalle punasipulia lohkoiksi.

3. Asettele avokadon puolikas sipulilohkojen päälle kuori alaspäin.

4. Sulje rasian kansi ja säilytä rasiaa jääkaapissa.

Punasipulista vapautuvat rikkiyhdisteet estävät tummuista aiheuttavaa hapettumista, joten avokado säilyy kauniina pidempään.

Lähde: Womens Health

Lue myös:

Olisitko uskonut – nämä terveysherkut ovat rasvaisempia kuin donitsi

Näin pääset eron iltapäivänapostelusta