Pihlajanmarjasatoa Kainuussa. Kuva: Pekka Fali / Sanoma-arkisto
Pihlajanmarjasatoa Kainuussa. Kuva: Pekka Fali / Sanoma-arkisto

Vuosi 2014 oli pihlajanmarjojen ja nyhtöpossun eli pulled porkin.

Google kertoi tiistaina, mitä reseptejä suomalaiset hakivat kuluneen vuoden 2014 aikana. Kun viime vuosi oli Alexander ja Hanna Gullichsenin kehittämän avokadopastan, tänä vuonna himoitsimme nyhtöpossua. Katso koko lista alla.

1. Pihlajanmarja

Pihlajanmarjoja oli tänä syksynä ennätyksellisen paljon, ja niistä syntyi muun muassa hilloa, mehua ja chutneytä. Yksi ruokasivusto Soppa 365:n vuoden suosikkiresepteistä oli pohjolan kapris, eli etikkaan säilötyt pihlajanmarjat. Lue ohje täältä.

2. Pulled Pork

Nyhtöpossu eli pulled pork saapui katukeittiöstä ravintoloihin. Me Naiset kertoi viime jouluna, kuinka jämäkinkusta sai helposti esimerkiksi vietnamilaisia sämpylöitä täyttävää nyhtöpossua.

3. Red velvet -kakku

Me Naisten ruokatoimittaja Katja Nordlund nimesi jo vuoden 2013 red velvet -kakun vuodeksi. Leipominen on yksi uusista kuumista ruokatrendeistä.

4. Lohimedaljonki

5. Raakakakku

6. Tattikeitto

7. Porkkanaletut

8. Kylmäsavulohipiirakka

9. Helpot muffinit

10. Parhaat mokkapalat

Yksikään tämän vuoden googlatuimmista resepteistä ei löydy viime vuoden listalta. Avokadopastan lisäksi suomalaiset hakivat viime vuonna tietoa muun muassa kaalilaatikosta, makaronilaatikosta, pizzapohjista ja uunilohesta.

Vuoden googlatuimmat reseptit -lista on niin kutsuttu trending-lista. Sen hakusanoja on käytetty suhteellisesti eniten viime vuoteen verrattuna.

Lue myös:

Nämä ovat 10 googlatuinta reseptiä – katso ohjeet!

Juttua muokattu 16.12.2014 klo 13:44. Lisätty maininta trending-listasta.