Nyt maistuu kylmä! Kuva: Shutterstock
Nyt maistuu kylmä! Kuva: Shutterstock

Lämmin kesäpäivä on täydellinen viileälle herkkuhetkelle. Kotona syntyvissä mehujäissä maistuvat ananas, kookos ja marjat.

Koska jää turruttaa makunystyröitä, mehujäähän käytettävässä seoksessa on oltava riittävästi makua ja makeutta. Maistuvin mehujääseos on sulana lähes ällömakeaa.

– Se mikä maistuu hyvältä mehuna, ei välttämättä ole jäätyneenä hyvää, Me Naisten ruokatoimittaja Katja Nordlund muistuttaa.

Esimerkiksi limu ei toimi mehujäässä. Siitä syntyy vain mauton ja vetinen puikko.

Vaihda mehut marja- tai hedelmäsoseeseen

Mehujen sijaan kannattaa suosia hedelmä- tai marjasoseita. Niissä on enemmän makua.

Täydellisen herkun sokeri tulisi keittää sokerisiirapiksi, jotta mehujäästä ei tule karheaa eikä sokeri raksu hampaissa.

Aikuisten versioon voi lorauttaa myös vähän alkoholia.

– Likööreissä on tiiviisti sokeria ja makua. Kannattaa kokeilla esimerkiksi marjalikööreitä, Limoncelloa tai vaikka Malibu-kookosrommia.

Ananas ja kookos ovat klassinen, kesäinen makupari.

– Ihana mehujää syntyy esimerkiksi yhdistämällä ananassosetta, sokerisiirappia, kookosmaitoa tai -kermaa ja Malibu-likööriä, Katja vinkkaa.

Hurmaava sorbettihenkinen herkku

Tähän terveelliseen "pehmikseen" ei tule lainkaan lisättyä sokeria.

1 kypsä banaani
mansikoita maun mukaan
loraus kookoskermaa

1. Laita banaani pakastimeen pariksi tunniksi.

2. Hurauta jäätynyt banaani tehosekoittimella mansikoiden ja kookoskerman kanssa pehmeäksi seokseksi.

Kokeile myös jäätelöfaniksi tunnustautuneen laulaja Chisun lempireseptejä, kuten jogurttijäätelöä. Ohjeet löydät täältä.

Lue lisää:

Jäätelökuurilla mässäillään viittä eri makua päivässä.

Kesän hurmaava jälkiruoka: jäätelöletut

Sokerisiirappi

90 g sokeria
2 dl vettä

1. Sulata sokeri veteen.

2. Kiehauta lyhyt hetki.

3. Anna seoksen hautua 4 minuuttia.

Ohjeesta syntyy 1 dl valmista sokerisiirappia.