Kuka pihviä kaipaisi? Ohuesta broilerifileepihvistä tehty hampurilainen mehevöityy kevyellä guacamolella. Taatusti terveellisempää kuin rasvainen peruspurilainen!

1 ohut broilerifilee
1 cheddar-tuorejuustoviipale
1 maalaissämpylä
kourallinen rapeita salaatinlehtiä

JUURESRANSKALAISET:
1 keskikokoinen palsternakka
(tai perunaa)
tilkka öljyä

GUACAMOLE:
½ pienestä kypsästä avokadosta
1–2 rkl silputtua punasipulia
1 rkl tuoretta silputtua korianteria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl kevyttä majoneesia

1. Valmista ensin guacamole. Murskaa avokadonliha, lisää sekaan loput ainekset ja kääntele seos sekaisin. Jätä sivuun.

2. Kuori ja leikkaa palsternakka tai perunat isoiksi ranskalaisiksi uunipellille leivinpaperille. Pirskota päälle hieman öljyä ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Maustasuolalla.

3. Paista sillä välin kanafilee kypsäksi ja mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla.

4. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet pienemmiksi.

5. Halkaise sämpylä ja paahda puolikkaita hetki pannulla tai uunissa.

6. Kokoa hampurilainen sämpylöiden väliin. Tarjoile heti juuresranskalaisten kanssa.

Katso myös terveelliset versiot pizzasta ja lihapiirakasta:

Fenkolipizza

Lihapiirakka