Vaihtamalla paranee! Pohja valmistetaan vehnäjauhojen sijaan hiivaleipäjauhoista. Rasvaisen juustoraasteen korvaa kevyttuorejuusto. Täyde on trendikäs fenkolin ja perunan yhdistelmä. Kuva: Pia Inberg
Vaihtamalla paranee! Pohja valmistetaan vehnäjauhojen sijaan hiivaleipäjauhoista. Rasvaisen juustoraasteen korvaa kevyttuorejuusto. Täyde on trendikäs fenkolin ja perunan yhdistelmä. Kuva: Pia Inberg

Muokkasimme pizzasta täysin uuden version. Ravitsevaa pikaruokaa, olkaa hyvä!

3 dl vettä
noin 7 g kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja
TÄYTE:
150 g kevyttä valkosipuli­tuorejuustoa
tilkka hyvää oliiviöljyä
2 isoa fenkolia
2 keskikokoista perunaa
1 rkl sitruunanmehua
LISÄKSI:
2 isoa kourallista rucolaa
sormisuolaa ja rouhittua
mustapippuria

1. Valmista taikina käsin tai monitoimikoneen kulhossa. Liota hiiva ja sokeri kylmään veteen ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa koneen käydessä 2/3 jauhoista niin, että taikinasta tulee löysä.

2. Sammuta kone ja anna taikinapohjan levätä kulhossa 10 minuuttia. Lisää loput jauhoista sekä suola ja anna koneen käyttää taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi. 

3. Viipaloi sillä välin siistityt fenkolit, joista olet poistanut kovan kannan. Kuori perunat ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi.

4. Jaa noussut taikinapallo jauhotetulla pöydällä kolmeen osaan ja kauli taikinapaloista ohuita, soikeita tai pyöreitä pizzapohjia.

5. Levitä pohjille tuorejuustoa ja fenkoli- ja perunaviipaleita. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.

6. Pirskottele palojen pinnalle hieman oliiviöljyä ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja ja perunapalat ovat
kypsiä.

7. Lisää tuoretta rucolaa pinnalle ennen tarjoilua.