Trendikäs ja herkullinen katuruoka syntyy kätevästi myös kotikeittiössä. Katso selkeät vaihekuvat.

Kotikebab

10 kpl
Valmistusaika: 45 minuuttia + 4 tuntia kypsymiseen

800 g lampaanjauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl rouhittua musta­pippuria
öljyä paistamiseen
kastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
1 tlk (400 g) tomaatti­murskaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
kaalisalaatti:
500 g valkokaalia
½ dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl turkkilaista jogurttia
lisäksi:
tomaattia, salaattia, ­suolakurkkua, sipulia
10 kpl pitaleipiä

1. Pyöräytä jauheliha ja mausteet sileäksi tehosekoittimessa. Käsittelyssä jauheliha tiivistyy, jolloin sitä on myöhemmin helpompi vuolla kebablastuiksi.

2. Jaa jauheliha kahteen osaan. Muotoile kasat lenkkimakkaraa paksummiksi tangoiksi.

3. Taita folio kaksinkerroin ja kääri lihapötköt tiiviisti folion sisään.

4. Paista lihapötköjä 100-asteisessa uunissa neljä tuntia. Paistamisen jälkeen anna pakettien jäähtyä kokonaan.

5. Vuole lihapötköistä lastuja juustohöylällä tai veitsellä.

6. Levitä siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele lihat öljyllä.­ Ruskista kebabsiivuja uunissa 180 asteessa 5–10 minuuttia.

7. Valmista kebabkastike. Kuullota silputtua sipulia ja viipaloituja valkosipulinkynsiä öljyssä 10 minuuttia. Hienonna chili ja sekoita joukkoon. Kuullota ja sekoittele pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja muut mausteet. Anna poreilla hiljalleen vähintään puoli tuntia.

8. Soseuta kastike sauva­sekoittimella.

9. Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi. Pane kaali, väkiviinaetikka, sokeri­ ja suola kannelliseen säilytysrasiaan.

10. Ravista ­voimakkaasti ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi ­tunniksi.

11. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne jugurtin joukkoon. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita valkokaali ja jugurttikastike yhteen juuri ennen tarjoilua. Täytä pitaleivät lihalla, kaalilla, tomaatilla, salaatilla, suolakurkulla ja sipulilla. Valuta päälle kebabkastiketta.