Täydellinen majoneesi syntyy käsipelillä. Henri Alén ja Nicolas Thieulon näyttävät miten.

Kokkikaverukset Henri Alén ja Nicolas Thieulon seikkalevan ruuan perässä Amerikassa Henkka & Niki vs. Amerikka -ohjelmassaan. Toisessa jaksossa Henkka ja Niki opastavat, kuinka hyvä majoneesi tehdään.

Tarvitset:

  • 1–2 kananmunan keltuaista
  • tujua sinappia
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä
  • punaviinietikkaa tai sitruunaa happamuuteen
  • (mausteeksi valkosipulia, salottisipulia tai mitä tahansa haluamaansa)

Kun keltuaisiin on sekoitettu sinappi ja suola ja pippuri, sekoitetaan joukkoon öljy.

– Alku on tärkein. Öljyä lisätään ohuena nauhana ja sekoitetaan koko ajan, miehet opastavat.

– Mitä enemmän öljyä, sitä sitkeämpää majoneesista tulee.

Majoneesin happamuus ja kiilto saadaan öljyn jälkeen lisättävällä punaviinietikalla. Lopputuloksen voi maustaa millä tahansa haluamallaan – vaikka valkosipulilla!

Katso ohjeet videolta. Näet sen myös Jimin sivuilla.

 

Henkka & Niki vs. Amerikka -sarja sunnuntaisin klo 20 Jimillä.

 

Lue myös:

Somekokki Henri Alén paljastaa parhaan treffiruuan

Täällä somekokki Henri Alén syö – TOP 5 ravintolat

Henri Alén käännytti presidentin ja Hjallis Harkimon ravintolansa ovelta

Playboy-malli kokkaa suomalaisen huippukokin suohon

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.