Täydellinen majoneesi syntyy käsipelillä. Henri Alén ja Nicolas Thieulon näyttävät miten.
Kokkikaverukset Henri Alén ja Nicolas Thieulon seikkalevan ruuan perässä Amerikassa Henkka & Niki vs. Amerikka -ohjelmassaan. Toisessa jaksossa Henkka ja Niki opastavat, kuinka hyvä majoneesi tehdään.
Tarvitset:
- 1–2 kananmunan keltuaista
- tujua sinappia
- suolaa ja pippuria
- öljyä
- punaviinietikkaa tai sitruunaa happamuuteen
- (mausteeksi valkosipulia, salottisipulia tai mitä tahansa haluamaansa)
Kun keltuaisiin on sekoitettu sinappi ja suola ja pippuri, sekoitetaan joukkoon öljy.
– Alku on tärkein. Öljyä lisätään ohuena nauhana ja sekoitetaan koko ajan, miehet opastavat.
– Mitä enemmän öljyä, sitä sitkeämpää majoneesista tulee.
Majoneesin happamuus ja kiilto saadaan öljyn jälkeen lisättävällä punaviinietikalla. Lopputuloksen voi maustaa millä tahansa haluamallaan – vaikka valkosipulilla!
Katso ohjeet videolta. Näet sen myös Jimin sivuilla.
Henkka & Niki vs. Amerikka -sarja sunnuntaisin klo 20 Jimillä.
Lue myös:
Somekokki Henri Alén paljastaa parhaan treffiruuan
Täällä somekokki Henri Alén syö – TOP 5 ravintolat
Henri Alén käännytti presidentin ja Hjallis Harkimon ravintolansa ovelta