Tuorepuuron voi tehdä kätevästi suoraan kauniiseen purkkiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Panu Pälviä
Tuorepuuron voi tehdä kätevästi suoraan kauniiseen purkkiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Panu Pälviä

Tuorepuuro on terveellinen trendiherkku. Katso helpot ohjeet, joiden avulla valmistat juuri oman makusi mukaisen raakapuuron.

Mitä sitä keittämään, kaurapuuro syödään nyt raakana!

Tuorepuurosta on tullut todellinen trendiherkku. Ja yksi raakapuuron parhaista puolista on, että tämä muodikas terveysruoka syntyy kuin itsekseen. Kaurahiutaleet, neste ja omien mieltymysten mukaan valitut makua ja massaa antavat ainesosat vain pyöräytetään lusikalla sekaisin ja jätetään jääkaappiin yön ajaksi tekeytymään.

Helppoa, nopeaa, herkullista!

Halutessaan perinteisen maidon voi korvata kasvismaidolla, Me Naisten ruokatoimittaja Katja Nordlund vinkkaa.

Esimerkiksi vaniljanmakuinen soijamaito tuo jo itsessään lisämakua tuorepuuroon.

– Myös raejuustoa, rahkaa ja jopa munanvalkuaista lisätään tukevoittamaan puuroa. Sekaan heitetään pähkinöitä ja siemeniä sekä porkkana tai kesäkurpitsaraastetta, Katja kertoo.

Näin rakennat oman maun mukaisen tuorepuuron

1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua + tekeytymään yön yli jääkaappiin = tuorepuuro

Valitse neste: maito, soijamaito, piimä kauramaito, mantelimaito, vesi

Valitse massa: luonnonjogurtti, rahka, raejuusto, banaani, munanvalkuainen, marjat

Valitse maku: kaakaojauhe, vaniljajauhe, kaneli, pähkinärouhe, hunaja

Lue lisää:

Pähkinäinen tuorepuuro

Juttua muokattu 26.10. kello 17.07: vaihdettu kuva chiapuurosta kaurahiutalepuuroksi.

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.