Tuorepuuron voi tehdä kätevästi suoraan kauniiseen purkkiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Panu Pälviä
Tuorepuuron voi tehdä kätevästi suoraan kauniiseen purkkiin. Kuva: Sanoma-arkisto / Panu Pälviä

Tuorepuuro on terveellinen trendiherkku. Katso helpot ohjeet, joiden avulla valmistat juuri oman makusi mukaisen raakapuuron.

Mitä sitä keittämään, kaurapuuro syödään nyt raakana!

Tuorepuurosta on tullut todellinen trendiherkku. Ja yksi raakapuuron parhaista puolista on, että tämä muodikas terveysruoka syntyy kuin itsekseen. Kaurahiutaleet, neste ja omien mieltymysten mukaan valitut makua ja massaa antavat ainesosat vain pyöräytetään lusikalla sekaisin ja jätetään jääkaappiin yön ajaksi tekeytymään.

Helppoa, nopeaa, herkullista!

Halutessaan perinteisen maidon voi korvata kasvismaidolla, Me Naisten ruokatoimittaja Katja Nordlund vinkkaa.

Esimerkiksi vaniljanmakuinen soijamaito tuo jo itsessään lisämakua tuorepuuroon.

– Myös raejuustoa, rahkaa ja jopa munanvalkuaista lisätään tukevoittamaan puuroa. Sekaan heitetään pähkinöitä ja siemeniä sekä porkkana tai kesäkurpitsaraastetta, Katja kertoo.

Näin rakennat oman maun mukaisen tuorepuuron

1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua + tekeytymään yön yli jääkaappiin = tuorepuuro

Valitse neste: maito, soijamaito, piimä kauramaito, mantelimaito, vesi

Valitse massa: luonnonjogurtti, rahka, raejuusto, banaani, munanvalkuainen, marjat

Valitse maku: kaakaojauhe, vaniljajauhe, kaneli, pähkinärouhe, hunaja

Kokeile näitä:

Kokoa näyttävä puuroannos – tämä trendi tunnetaan myös puuropornona

Yhdistä aamupalaklassikot helpoksi mutta kermaiseksi munapuuroksi

Ihastu suklaavaahdolla kruunattuun kookos-riisipuuroon

Yhdistele tuorepuuroon hedelmäsoseita ja pähkinöitä