Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Pekoni on aamuruokien kuningas, mutta kuivettunut lihakäppyrä lautasella ei hymyilytä herkuttelijaa. Mehevän pekonin salaisuus on yllättäen vesi.

Häh? Yhdysvaltalainen kokkiohjelma America's Test Kitchen paljastaa täydellisen pekonin syntyvän vedessä. Kyllä. Sen sijaan, että käristäisit pekonia kuivalla pannulla tai pelkässä rasvassa, paista se vedessä.

Näin teet täydellistä siansivua eli pekonia:

1. Asettele pekonisuikaleet tirisevän kuumalle pannulle. Jos pannu on pieni, kerralla ei kannata paistaa kovin monta suikaletta. Anna pekonin pinnan saada väriä.

2. Kaada pannulle sen verran vettä, että pekonit juuri ja juuri peittyvät.

3. Kun vesi alkaa kiehua, laske lieden lämpötila keskitasolle. Veden haihduttua vähennä vielä lämpöä.

4. Pekoni on valmista, kun vesi on haihtunut ja liha ruskeaa, mehevää ja vähän rapsakkaa.

Jos haluat pekonisi kärvennettynä, tämä valmistustapa ei ole sinua varten.

Pekonifaneille:

Pannukakut pekonin ja siirapin kera

Maalaissalaatti pekonilla ei jätä vatsaa kurnimaan

Henri Alén: "Kuivattu hedelmä sopii pekonin kanssa"