Hans Välimäen mielestä suomalaisten ravintoloiden taso nousee koko ajan.

Keittiömestari Hans Välimäki kommentoi tänään jaettuja Michelin-tähtiä Radio Rockin Marce Rendicille.

Välimäki kertoi veikanneensa Facebook-sivuillaan, että sekä Ask-ravintolan että Chef & Sommelier saavat tähdet, mutta Sundsmansin osalta veikkaus meni pieleen.

– On mahtavaa, että meillä on Pohjoismaissa muistaakseni yhteensä viisi kahden tähden ravintolaa. Ruotsissa on kaksi, Tanskassa kaksi ja Norjassa yksi. Tietenkin enemmänkin voisi olla. Suomessakin yhden tähden paikkoja alkaa olee aika monta, ja taso nousee koko ajan, Välimäki sanoi.

Välimäen kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominique lopetti viime vuonna, ja tällä hetkellä miehellä on yksi fine dining -ravintola. Välimäki ei kuitenkaan hae aktiivisesti paikalleen tähteä, mutta on valmis ottamaan sellaisen, mikäli sitä tarjotaan. Keittiömestari on kuullut, että jotkut paikat, jotka ovat luopuneet tähdestään, ovat joutuneet mustalle listalle.

– Mä olen kuullut, että Michelin suivaantuu, kun niille lähettää viestiä, että katsellaan myöhemmin uudelleen.

Jos video ei toimi, voit kuunnella Välimäen haastattelun Radio Rockin sivuilta.

Lue myös:

Michelin-palkittu pariskunta: "On mahtavaa saada tunnustusta"

Kuva Panu Pälviä

Välimäen auki kirjoitettua sitaattia tarkennettu klo 20.21. Hän kommentoi Suomen Michelin-tähden ravintoloiden lisäksi myös muissa Pohjoismaissa olevia Michelin-ravintoloita.

Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.