Kodin Kuvalehti
Raastinrauta on yllättävän tarpeellinen keittiöväline. Kuva: Shutterstock
Raastinrauta on yllättävän tarpeellinen keittiöväline. Kuva: Shutterstock

Juustoraastimesta on muuhunkin kuin parmesaanin raastamiseen. Tässä kolme nerokasta vinkkiä, joilla helpotat arkeasi.

  1. Täydellisen pehmeää voita: Esimerkiksi murotaikinaa tai munavoita tehdessä voita ei aina muista ottaa ajoissa lämpenemään. Hyvä keino saada notkeaa voita on raastaa se. Raastettu voi sopii myös leivän päälle. Voi saattaa lämmetä liikaa kädessä, joten helpoiten raastaminen onnistuu, kun voipalan laittaa hetkeksi pakkaseen.  Vinkki! Myös pehmeä juusto kannattaa käyttää pakkasen kautta ennen raastamista.
  2. Raasta kerralla myös pakkaseen: Juurekset, erityisesti punajuuri kannattaa raastaa, koska näin sen maku paranee ja kypsymisaika lyhenee. Kokeile raastaa myös tomaattia ja käytä se pastakastikkeeseen. Kukkakaalista saa riisimäistä, kun sen raastaa raastimella. Vinkki! Raasteet voi myös pakastaa.
  3. Käytä leivinpaperia apuna: Sitruunan kuoresta saa ruokiin ihanan aromin. Hienon kuoriraasteen saa kätevästi pois raastimesta, kun suojaa raastimen leivinpaperilla ja riipii sitten raasteen irti paperista. Vinkki! Toimii erinomaisesti myös inkiväärin ja piparjuuren kanssa.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla