Kodin Kuvalehti
Yksinkertainen kesäruoka saa parhaan makunsa hyvästä suolasta, sitruunasta ja tuoreesta tillistä.
Yksinkertainen kesäruoka saa parhaan makunsa hyvästä suolasta, sitruunasta ja tuoreesta tillistä.

Kesämökillä kokkaus on rentoa, mutta ruuan mausta ei tarvitse tinkiä. Muista vain muutama perusjuttu!

Älä suotta hamstraa mökille kymmeniä maustepurkkeja ja -pusseja. Näillä muutamalla mausteella pärjäät mainiosti.

  1. Hyvä suola: Ruuanlaittoon sopivan hienon merisuolan lisäksi laadukas sormisuola pitää huolen, että grillattu pihvi tai kala oikeasti maistuu.
  2. Pippurimylly: Jos et raaski ottaa mökille keittiösi parasta pippurimyllyä, osta sellainen kaupan maustehyllystä valmiiksi täytettynä. Unohda valmiiksi rouhitut pippurit, jos et käytä niitä muutenkaan.
  3. Sitruuna: Sitruuna raikastaa kalan, grillibroilerin ja -kasvikset. Parasta on tavallinen luomusitruuna, josta voi käyttää myös kuoren. Vaikka kyseessä ei ole mauste, sitruuna on niin olennainen osa ruokien maustamisessa, ettei sitä kannata unohtaa.
  4. Yrttiseos: Provencen yrttiseos on käytännöllinen sekä grillatuille kasviksille, kalalle, broilerille että possulle. On vaikea keksiä ruokaa, johon tämä yrttiseos ei sopisi. Sekoita kotona valmiiksi 1 osa kuivattua timjamia, 1 osa rosmariinia, 1 osa kynteliä ja 1 osa salviaa. Lisää 4 osaa kuivattua oreganoa. Voit ostaa myös kaupasta valmiin Provencen yrttiseoksen, joka toimii aina.
  5. Voimakkaampi rub-mausteseos: Jos haluat maustaa grillilihoja hieromalla niiden pintaan mausteita, voi tämänkin seoksen tehdä valmiiksi. Sekoita esimerkiksi 1 osa rouhittua mustapippuria, 1 osa kuivattua timjamia, 1 osa cayennenpippuria tai chilihiutaleita, 2 osaa kuivattua oreganoa, 2 osaa savupaprikajauhetta ja 3 osaa paprikajauhetta. Muuntele tulisuuden astetta säätelemällä cayennenpippurin määrää makusi mukaan. Käytä broilerin ja lihan maustamiseen, ennen ja/tai jälkeen grillaamisen.
  6. Tuoreyrtit: Älä säästele kesäkeittiössä tuoreyrteistä! Niillä saat tavallisistakin ruokalajeista kesäisiä. Hyvässä kesäkeittiössä on tuoretta tilliä, lehtipersiljaa, ruohosipulia ja basilikaa aina käden ulottuvilla.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla