Pipsa Hurmerinnan, 32, jääkaapista löytyy tryffeleitä ja tähteitä. Kevyttuotteille juontaja sanoo ei.

"Jääkaappini on ruma mutta hyvä. Se on mukavalla korkeudella. Pariisissa ja New Yorkissa asuessani minulla oli jenkkikaappi, jota avatessa piti inhottavasti koukistua.

Kaapissani on yleensä luomumunia, sipulia, perunoita, yrttejä ja tuoreita kasviksia. Maitotuotteista hyllyiltäni löytyvät kuohukerma, Bulgarian jogurtti, luomumaito ja voi. Juustoa ei nyt ole, kun söin sen eilen loppuun. Lehmänmaitoa laitan kahviin, puurossa tai myslissä käytän mantelimaitoa. Kokkaamisessa käytän aitoa voita ja kuohukermaa, jos resepti niitä vaatii. Jos haluan keventää, jätän ne pois, mutta en ikinä käytä kevyttuotteita. Olen varma, että ylipaino-ongelmat johtuvat niistä.

Maustekastikkeet ja -tahnat vievät hirveästi hyllytilaa. On osterikastiketta, kalakastiketta, japanilaista luomusoijaa, keltaista chilikastiketta, seesamiöljyä, misoa, raakamanteliöljyä ja paljon muuta, mutta tarvitsen niitä kaikkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En suunnittele etukäteen

Kokkaan ja leivon tosi paljon, joten kaapissa on yleensä myös tähteitä. Nyt siellä on erivärisiä marsipaaneja ja kurpitsakeittoa. Saan tähteillä vatsani täyteen koska tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun tarvitsen ruokaa tosi nopeasti eikä mitään ole valmiina, kuullotan chiliä ja valkosipulia ja lisään joukkoon kypsiä papuja ja babypinaattia. Salaatteja en juuri osta, koska ne eivät Suomessa maistu miltään.

Käyn ruokakaupassa miltei joka päivä. Se ei ehkä ole fiksua, mutta en jaksa suunnitella syömisiäni etukäteen.

Alkoholia on kaapissa nolon paljon, hanaviiniä, kermalikööriä, valkoviiniä ja olutta. Vaikutan ihan tenukepiltä! Oikeasti en juo paljon, vaan oluttölkitkin ovat kavereiden tänne monta kuukautta sitten jättämiä. Ne ovat minulle liian isoja. Pieni Karhu on perjantaipulloni.

Jääkaappini sisältö on näyttänyt samalta jo pitkään. Olen opettanut äidin ja siskonkin tykkäämään misosta, mantelitahnasta ja luomusoijakastikkeesta, joten heidänkin jääkaappinsa näyttävät aika samalta. Äidillä on tietysti enemmän hilloja ja säilykkeitä."

Pipsan jääkaapissa

Aina Hapankaalia, jota syön sellaisenaan.

Kalleinta Ystävän lahjoittamat mustat tryffelit, joita en raaskisi syödä.

Erikoisinta Vuohenmaitovoi, umamitahna ja Japanista tuotu seesamimajoneesisalaattikastike, joka on järkyttävän tuhtia mutta mielettömän hyvää.

Jämiä Itse tehdyn kurpitsakeiton tähteet.

Useimmin loppu Maito.

Hävettävää Häränlihafondi, jossa on varmaan aromivahventeita.

Arvokkainta Äidin tekemä raparperichutney. Amerikkalaiset ystäväni kaihoilevat sen perään.

Paheellista Hillo-pähkinävoileivät, joihin laitan raakamantelitahnaa. Epäterveellistä maapähkinävoita en syö.

Epäsiistiä Homeviljelmät, joita löytyy enää harvemmin. Kokkikoulun hygieniaopettaja sai peloteltua sen verran.

Pipsa Hurmerinta

  • 26.7.1978 Vaasassa syntynyt juontaja, kokki ja malli.
  • Asuu Helsingissä.
  • Oli tuomarina Suomen Top Chef -ohjelmassa.
  • Työskennellyt mallina Pariisissa ja New Yorkissa.
  • Käy matkoilla aina ruokakaupoissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla