Kuvat
Shutterstock
Coca-Cola Light on poistunut kokonaan Suomesta, mutta muun muassa Aasiasta sitä vielä saa.
Coca-Cola Light on poistunut kokonaan Suomesta, mutta muun muassa Aasiasta sitä vielä saa.

Tuleekohan Keravalla tehdystä Coca-Cola Lightista keräilyharvinaisuus, jota myydään pian verkkohuutokaupassa?

Mistä löytyisi Coca-Cola Lightia?

Me Naisten toimittaja etsi suosikkijuomaansa ainakin kymmenestä eri helsinkiläiskaupasta. Kesäkuun alun helteet olivat tyhjentäneet juomahyllyt tehokkaasti: legendaarista kevytkolaakaan ei löytynyt mistään.

Mutta Coca-Cola Lightin katoaminen kaupoista ei johdu kesäisestä janopiikistä. Sen tekeminen on lopetettu kokonaan Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo, että Sinebrychoff valmisti viimeisen erän Light-Cokista tänä keväänä. Jotkut kaupat olivat suunnitelleet sen tilaamisen lopettamista jo aiemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Suomalaisten makutottumukset ovat muuttuneet, ja Coca-Cola Lightin kuluttajat ovat löytäneet Zeron.

Yksittäisiä Keravalla tehtyjä Coca-Cola Light -juomia saattaa löytyä vielä jostain. Natrin mukaan ne alkavat olla kuitenkin keräilyharvinaisuuksia Suomessa.

Paikallinen päätös

Coca-Cola Light lanseerattiin vuonna 1982. Suomalaisille se oli ensimmäinen sokeriton kolajuoma, monelle jopa ensimmäinen sokeriton limsa. Natri mainitsee, että erityisesti aerobic-sukupolvi kaipasi tuolloin uusia vaihtoehtoja elämäntyyliinsä.

– Lähtökohtaisesti silloin tarvittiin juoma, jossa ei ole sokeria ja joka maistuu erilaiselta kuin tavallinen Coca-Cola. Sen jälkeen on kasvanut uudenlainen sukupolvi, joka rakastaa Cokiksen makua, mutta haluaa sen sokerittomana. Zero täyttää heidän toiveensa.

Coca-Cola toi Zero-kevykolansa Suomeen vuonna 2006. Maailmalla se oli saanut jo ennen tuloaan lempinimen ”äijäkola”. Coca-Cola tavoitteli Zerolla kevytjuomakulutuksen kasvua alkuun erityisesti miesten keskuudessa.

Zeron kulutus on kasvanut niin maailmalla kuin Suomessakin kovaa, Natri sanoo. Sen maku pyrkii jäljittelemään tavallisen, sokerisen Cokiksen makua mahdollisimman paljon.

Light- ja Diet-Cokista löytyy vielä muualta maailmasta; Suomessa päätös sen lopettamisesta tehtiin osittain pienen paikallisen virvoitusjuomamarkkinan vuoksi.

Elokuussa 2018 Suomen Coca-Cola kertoi muuttavansa juomapakkausten ilmeen. Kaikki juomat saivat punaisen etiketin. Myös Light-juoman vuosikymmeniä käytössä ollut harmaa väri katosi – ja nyt Light-brändi on kadonnut kokonaan hyllyiltä.

Kysely

Juotko kevytkolajuomia?

Hyvähyvä

Light juomat sisältävät keinotekoisia makeutusaineita jotka aiheuttavat monille insuliinitason heittelyä, light tuotteet aiheuttavat myös liikalihavuutta.

Onneksi tuollainen ala-arvoinen roskajuoma poistuu myynnistä. Järkevä ihminen ei edes koske kolajuomiin, läskien juomia.

jooperi

Hyvä, aspartaamiroskasta päästiin eroon. Tuosta on saanut muutenkin välittömän päänsäryn jo ilmestymisestään asti enkä ole koskaan ymmärtänyt, kuka tuota edes pystyy juomaan. Eikä se normi Coca-Colakaa mitään ihmeellistä ole.

Toisivat Fritz Colaa tai mieluummin Kofolaa Suomeen. Jälkimmäinen hakkaa cokikset mennen tullen eikä sisällä fosforihappoa, (mitä muuten käytetään ylimakeuden aiheuttaman oksennusreaktion välttämiseksi).

Sisältö jatkuu mainoksen alla