Piritta Hagman ja Heidi Sohlberg. Kuvat: MN-arkisto
Piritta Hagman ja Heidi Sohlberg. Kuvat: MN-arkisto

Piritta Hagman ja Heidi Sohlberg paljastavat, mitkä ovat heidän jouluruokasuosikkinsa ja -inhokkinsa.

Miten ja missä nautit jouluaterian?

Piritta Perheen kanssa. Olen koti-ihminen ja nautin, kun voi sytyttää takan ja kynttilät. Vietämme vasta toista perhejoulua Suomessa. Niklas pelasi 13 vuotta ulkomailla, joten joulut ovat kuluneet muualla kuten Calgaryssa, Dallasissa ja Venäjällä Jaroslavissa. Floridasta muistan hyvin ensimmäiset yhteiset joulumme, kun koitimme luoda Suomi-tunnelmaa. Suljimme verhot, käänsimme ilmastoinnin viileälle, vedimme villasukat jalkaan ja leikimme, että ulkona on kylmä.

Heidi Tänä vuonna Espanjassa. Isäni Juha Willman pyörittää Fuengirolassa ravintolaa, ja vietämme joka toisen joulun hänen luonaan. Ravintola on auki jouluaattona, joten olemme nauttineet perinteisesti jouluaterian vasta joulupäivänä. Isäni täytti hiljattain 60 vuotta, joten tällä kertaa teemme poikkeuksen ja menemme all inclusive -hotelliin. Veljeni ja isäni tekevät työkseen ruokaa, joten nyt hekin pääsevät valmiiseen pöytään.

Mitä joulupöydästäsi ei missään nimessä löydy?

Piritta En ole imelletyn perunalaatikon ylin ystävä. Ja lipeäkalaa ei ole koskaan ollut, eikä taida tulla.

Heidi Jos saan päättää, niin pöydässäni ei nähdä lipeäkalaa. Isä teki sitä aina lapsuudessani, mutta itse en ala sitä valmistaa.

Laitatko tänä vuonna pöytään jotain ihan uutta?

Piritta Pöydässä ei tarvitse olla tuhatta sorttia, kunhan suosikit löytyvät. Kinkku, kalkkuna, rosolli, lanttulaatikko ja vanhanajan lihakastike ovat tärkeimpiä. Jälkiruuissa tykkään käyttää mielikuvitustani ja kokeilla uutta. Luumu ja piparinmaku liittyvät jouluun, joten kehittelen varmaan jonkun tämän tyyppisen herkun. Kun ehdin, istun tietokoneelle etsimään inspiraatiota.

Heidi Syömme jouluaterian hotellissa, joten en tiedä yhtään, mitä ruokapöydästä löytyy. Toivottavasti espanjalaisia jouluherkkuja. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea on tarjolla.

Maistuuko aterian kanssa olut vai viini?

Piritta Kutsumme perhettämme kotiimme Poriin, joten pöydässä istuu sekalainen seurakunta. Punaviinipainotteisesti mennään, mutta oluen ystäviäkin löytyy. Aterialla kuluu useampi tunti, syömme rauhassa ja ajan kanssa. On ihanaa, kun kerrankin ei ole kiire mihinkään.

Heidi Viini. Pitkälti mennään ruokien mukaan, eli alkupalakalojen kanssa valkoista ja hyvän lihan kanssa punaista.

Mikä joululaatikko on suosikkisi?

Piritta Mummon reseptillä tehty maailman paras lanttulaatikko, jota kaikki kehuvat kovasti.

Heidi Imelletty perunalaatikko. Joulupöydässämme on yleensä ekstrana siirapilla imellettyä makaronilaatikkoa, jossa ei ole jauhelihaa.

Piritta Hagman on juontaja, fysioterapeutti ja synnytysvalmentaja ja Heidi Sohlberg juontaja ja sisustussuunnittelija. Molemmat nousivat julkisuuteen Miss Suomi -kilpailusta.

Lue lisää:

Täältä löydät kaikki Me Naisten jouluiset jutut